-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 24

D.Grybauskaitę pavaduos estas S.Kallasas

Lietuvos vadovo rinkimuose dalyvausiančiai Daliai Grybauskaitei jau rasta laikina pamaina Europos Komisijoje (EK). Eurokomisarės darbus perims EK viceprezidentas, administracinių reikalų komisaras Siimas Kallasas.
Eurokomisarė Dalia Grybauskaitė pateikė pareiškinius dokumentus Vyriausiajai rinkimų komisijai
Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prezidento rinkimų kampanija oficialiai prasidės likus mėnesiui iki jų – balandžio 17-ąją. Už finansinį programavimą ir Europos Sąjungos (ES) biudžetą atsakinga eurokomisarė bus pavaduojama nuo šios dienos iki gegužės 18-osios. Jeigu rinkimų laimėtojas nepaaiškės po pirmojo turo ir D.Grybauskaitei teks dalyvauti antrajame, EK viceprezidentas S.Kallasas jos pareigas eis iki birželio 8-osios. EK prezidentas Jose Manuelis Barosso apie savo sprendimą praėjusią savaitę informavo Europos Parlamentą ir ES Tarybos pirmininką.

S.Kallaso kabineto atstovas Henrikas Hololei užsienio žiniasklaidai tvirtino, kad tuo metu, kai D.Grybauskaitė dalyvaus rinkimuose, jos ir S.Kallaso kabinetai dirbs atskirai, tačiau jų bendradarbiavimas taps intensyvesnis. „Tuo metu politinė atsakomybė už tai, kas vyksta lietuvių eurokomisarei paskirtoje srityje, guls ant S.Kallaso pečių“, – pažymėjo jis.

D.Grybauskaitės kabineto narė Rima Kaziliūnienė vakar LŽ informavo, kad eurokomisarė jau buvo susitikusi su ją pavaduosiančiu kolega aptarti su finansiniu programavimu ir biudžetu susijusių Komisijos darbų. „Esant reikalui tokių susitikimų galės įvykti ne vienas“, – pridūrė ji.

Pagal eurokomisarų Etikos kodeksą, savo šalyse rinkimų kampanijose dalyvaujantys EK nariai turi sustabdyti savo veiklą institucijoje. D.Grybauskaitė jau anksčiau yra paskelbusi, kad rinkimų kampanijos metu neis pareigų Komisijoje.

R.Kaziliūnienė LŽ pažymėjo, kad rinkimų kampanijos metu D.Grybauskaitė ne išeis nemokamų atostogų, kaip pranešė daugelis žiniasklaidos priemonių, o būtent stabdys savo veiklą.

Pasak eurikomisarės kabineto narės, ne vienas EK narys yra dalyvavęs ar ketina dalyvauti įvairiuose rinkimuose. Tokie atvejai numatyti minėtame Etikos kodekse.

Pagal jį, dalyvauti rinkimuose nusprendę Komisijos nariai prašo EK prezidento sutikimo ir, jam neprieštaraujant, stabdo savo veiklą oficialios kampanijos laikotarpiui. Tuo metu darbo užmokestis EK nariui nemokamas. To paprašė ir D.Grybauskaitė bei gavo J.M.Barosso sutikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius