Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 07 31

D.Grybauskaitė ragino R.Šimašių spręsti bylų vilkinimo problemą

Penktadienį teisingumo ministrą Remigijų Šimašių priėmusi prezidentė Dalia Grybauskaitė paragino spręsti teismo procesų vilkinimo problemą. Ministras savo ruožtu patikino, kad ši problema gali būti išspręsta įvykdžius struktūrinę teismų reformą. Ministras prezidentę infomavo apie Civilinio proceso kodekso pakeitimus.
R.Šimašius
R.Šimašius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Prezidentės nuomone, didelė problema yra bylų vilkinimas“, – po susitikimo žurnalistams perdavė Dalios Grybauskaitės atstovas spaudai Linas Balsys. Anot prezidentės, Lietuva yra pralaimėjusi bylų Europos Žmogaus Teisių Teisme dėl to, kad bylos buvo vilkinamos Lietuvoje.

R.Šimašius patikino, kad šios problemos gali būti išpręstos įvykdžius Teismų įstatymo pakeitimus. Ministras sakė pasirašęs ir derinti išsiuntęs pakeitimus, pagal kuriuos Lietuvoje veikiantys apylinkių teismai būtų sujungti į penkis teismus, veikiančius apygardų teritorijose.

„Taip būtų galima optimizuoti veiklą, atverti galimybes centralizuotiems pirkimams, pigiau vykdyti teismų veiklą, išlaikant tas pačias funkcijas“, – žurnalistams sakė ministas.

Jis pridūrė informavęs prezidentę apie Civilinio proceso kodekso pakeitimus. Naujoje kodekso redakcijoje numatoma daugelį nesudėtingų bylų perkelti į elektroninę erdvę. Taip būtų sudaryta galimybė ieškinį pateikti ir teisėjui informaciją gauti elektroniniu būdu. „Tai reiškia, kad vienas teisėjas, sėdintis viename Lietuvos miestelyje, galėtų išspręsti daugiau bylų“, – sakė R.Šimašius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius