Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 12

D.Grybauskaitė: Vyriausybė turi vykdyti pažadus studentams

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad mažesnes nei 6 proc. palūkanų normas studentų paskoloms žadėjusi Vyriausybė turi laikytis pažadų, net jei dėl to nepavyktų susiderėti su bankais.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Dėl palūkanų normų studentų paskoloms su bankais vis dar derasi Finansų ministerija.

Dar pradėjus ruošti Aukštojo mokslo reformą Vyriausybė sutiko su studentų atstovų reikalavimu, jog palūkanų norma studijų paskoloms neturėtų viršyti 6 proc. Tačiau bankai neskuba priimti tokių sąlygų – neoficialiai kalbama, jog siūlomos kone dvigubai didesnės palūkanos.

D.Grybauskaitė teigia, kad Vyriausybė privalo laikytis savo pažadų, nepriklausomai nuo derybų rezultatų. „Jei derybos nepavyktų ir nepavyktų sumažinti palūkanų, Vyriausybė vis tiek turėtų stengtis ir rasti būdų vykdyti savo pažadus padėti studentams“, – po prezidentės susitikimo su jaunimo organizacijų atstovais, D.Grybauskaitės žodžius žurnalistams perdavė jos atstovas spaudai Linas Balsys.

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) siūlo Vyriausybei „pasidalinti“ palūkanų naštą su studentais.

„Iki šiol duotuose pažaduose buvo minima 6 proc., vykdytos atrankos parodė, kad pačios kredito įstaigos nesuinteresuotos teikti šitą ribą. Mūsų organizacijos taryba nusprendė, jog virš šito procento, virš 6 proc., esanti norma studentams yra nepakeliama ir buvo siūlymas rasti šitą sprendimą šitą dalį dengti kitomis lėšomis, bet ne pačių studentų lėšomis“, – po susitikimo su D.Grybauskaite sakė LSS prezidentas Dainius Dikšaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius