-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 05 28

D.Grybauskaitei L.Paksienės skonis nepatiko (nuotraukos)

Ketvirtadienio vakarą Dalia Grybauskaitė apžiūrėjo savo būsimą rezidenciją Turniškėse. Ji teigė, kad namas ir jo interjeras gero įspūdžio nepaliko – D.Grybauskaitė užsiminė neradusi nė vieno jaukaus kampo.
D.Grybauskaitė apžiūrėjo būsimąją rezidenciją
D.Grybauskaitė apžiūrėjo būsimąją rezidenciją / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kelerius metus ši rezidencija buvo negyvenama, o paskutinis remontas buvo atliktas prieš penkerius metus. Naujojo šeimininko namas laukia suremontuotas pagal Laimos Paksienės skonį – rausva svetainė su marmurinėmis kolonomis, ąžuolo spalvos miegamasis gėlių motyvais puoštais langais.

Prezidento darbo kambaryje stovi senas stalas ir darbo kėdė, taip pat specialus fotelis ir kėdutė kojoms padėti: kad po darbų išvargęs šalies vadovas turėtų kur patogiai atsipūsti. Prasidėjus apkaltos procesui, Paksų šeima čia įsikelti ir remontu pasidžiaugti nespėjo, o tuometės pirmosios šalies ponios įgeidžiai mokesčių mokėtojams atsiėjo apie 500 tūkst. litų.

„Nepritaikytas gyvenimui“

„Pastatas yra nepritaikytas gyvenimui. Baldų kolekcija nesuderinama, dalį išmesti reikės. Sienos neblogos, dažyti daug nereikės. Kolonas nuimsim – jų nereikia, tik praeiti kliudo“, – apžiūrėjusi savo naujuosius namus kalbėjo prezidentė.

Ji teigė neprašysianti jokių papildomų baldų, o įsikurti sieks kaip galima pigiau. Remontuojant rezidenciją bus daugiau investuojama į saugumą. „Aplinka yra peršviečiama, prezidento gyvenimui nepritaikyta saugumo prasme. Rezidencija yra labai atvira“, – teigė D.Grybauskaitė. Kokių priemonių bus imamasi, dar nežinia.

Gyvūno įsigyti neketina

Artimiausiu metu D.Grybauskaitė naminio gyvūno nesiruošia įsigyti – esą nebus laiko jam prižiūrėti.  Net ir atsikrausčiusi į prezidento rezidenciją, D.Grybauskaitė nesiruošia parduoti Jeruzalėje esančio savo kotedžo – esą prezidentui gyvenamoji vieta skiriama tik jo darbo laikotarpiu.

Net priminus, kad prezidentui gyvenamoji vieta priklauso iki gyvos galvos, išrinktoji Lietuvos vadovė teigė, kad nežinia, kas gali būti po penkerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius