-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 13

D.Grybauskaitės skandalą įpūtęs žurnalistas tiki naująja prezidente

„Džiaugiuosi, kad D.Grybauskaitė tapo prezidente. Man įdomu ir patinka, ką ji kalba. Žmonėms ji suteikia vilties. Tikiuosi, kad ji tą viltį pateisins“, – kalbėjo žurnalistas ir dailininkas Vaidotas Žukas.
Dailininkas ir žurnalistas Vaidotas Žukas
Dailininkas ir žurnalistas Vaidotas Žukas / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Dailininkas, buvęs lietuvos radijo direktorius ir laidų vedėjas Vaidotas Žukas dėl vienos į eterį paleistos frazės apie D.Grybauskaitę prieš penkerius metus neteko darbo Lietuvos radijuje,–- prisimena „Lietuvos rytas“. Tačiau dėl to nesijaučia nuskriaustas ir nejaučia pagiežos.

2004-ųjų lapkritį Lietuvos radijo laidoje „Rudens studija su Vaidotu Žuku“, kuri buvo skirta seksualinėms mažumoms, jos autorius ir vedėjas pareiškė: „Mūsų ypač gabi ir talentinga komisarė D.Grybauskaitė, tai vieša ar ne vieša tiesa, bet pati yra seksualinių mažumų atstovė. Bet dėl jos jokių nekyla skandalų“.

Ši V.Žuko frazė pribloškė kitus laidos dalyvius ir sukėlė nemažą skandalą. „Tokį išpuolį prieš save vertinu kaip mažų mažiausiai nepadorų, kai leidžiama sau prekiauti nežabotos fantazijos vaisiais, parduodant prasimanymą kaip tikrą tiesą. Ir tokį veiksmą, ir radijo laidą, ir to žmogaus poziciją laikau labai nepadoria“, – atkirto eurokomisarė D.Grybauskaitė.

Nors po šio skandalo praėjo keleri metai, V.Žukas nesigaili savo poelgio.

„Maniau, kad būdami Europos Sąjungoje ir būdami demokratai turime teisę kalbėti apie viešus žmones, galime kalbėti apie viską. Juk aš nesmerkiau D.Grybauskaitės.

Norėjau pasakyti, kad komisarų būna įvairių. Vieni – vienokie, kiti – kitokie. Vieni priklauso seksualinei daugumai, kiti - mažumai. Bet svarbiausia yra jų kompetencija. Tik tai norėjau pabrėžti“, – prisiminė V.Žukas.

Vėliau išplatintame savo pranešime spaudai jis pakartojo labai vertinąs D.Grybauskaitės kompetenciją.

Tačiau paprašytas išeiti iš radijo savo teisių negynė.

„Nenorėjau kreiptis į teismą ir knibinėtis, nes tuo metu reikėtų atitolti nuo svarbesnių savo gyvenimo tikslų“, – tikino nuo politikos nusišalinęs dailininkas ir žurnalistas V.Žukas.

Ši nemaloni istorija D.Grybauskaitei buvo priminta šių metų vasarį delfi.lt elektroninėje konferencijoje.

„Prieš keletą metų spauda aprašė istoriją, kad jūs lyg ir draugaujate su kita moterimi, jūsų lyg ir yra netradicinė orientacija. Kaip rinkėja norėčiau žinoti, kokia jūsų orientacija?

Tiesus jūsų atsakymas išsklaidytų visus gandus, nes prasidėjus rinkimų kampanijai tokių klausimų tikrai sulauksite“, – tokio klausimo sulaukė D.Grybauskaitė.

Netekėjusi moteris, kuriai kovo 1-ąją sukako 53 metai, į tokias užuominas atsakė tiesiai: „Jei klausiate, ar aš lesbietė, ne, nesu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius