-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 06

Dagys siūlo efektyviau ginti vaiko teises

Skundų, paklausimų ir prašymų skaičius Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigai per kelerius metus padidėjo 20 kartų, todėl esą būtina stiprinti vaiko teisių apsaugą. Apie tai penktadienį Vilniuje kalbėjo socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys ir Vaiko teisių apsaugos kontroliere Rimante Šalaševičiūte.
Socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys
Socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Vertindamas kontrolierių nuveiktą darbą, ministras siūlo tobulinti Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigai, ministerijai ir savivaldybėms pavestas funkcijas, kad jos nedarytų to paties darbo, teigiama pranešime spaudai.

„Susidaro įspūdis, kad įstaigos dubliuoja funkcijas, tai lemia ir dabar galiojantys teisės aktai, – sakė ministras R.J.Dagys. – Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga turėtų gerokai sustiprinti valstybės įstaigų priežiūrą, o vaikų teisių apsaugos politiką ir atsakomybę reikėtų palikti Seimui ir Vyriausybei“.

Pasak ministro, efektyvesnė vaiko teisių apsauga reikalinga ypač dabar, kai Vaiko teisių apsaugos kontrolierei pateiktų skundų, prašymų ir paklausimų padaugėjo nuo maždaug 100 (2000-2005 metais) iki 2 tūkst. (2008 metais).

„Kai būna trys auklės – vaikas be galvos, – kontrolierei akcentavo R.J.Dagys. – Savo ruožtu kontrolieriai turėtų tapti mažiau priklausomi nuo politikos“.

R.Šalaševičiūtė pripažino, kad kai kuriais atvejais įstaigų funkcijos dubliuojasi, ypač tada, kai kreipiamasi informacijos į vaikų globos namus, kitas įstaigas.

Abu pašnekovai sutarė stiprinti bendradarbiavimą ir siekti efektyvesnės vaiko teisių apsaugos, kuri įtvirtinta Permainų koalicijos Vyriausybės programoje. Joje numatyti šeimos ir vaiko gerovės opiausių problemų sprendimo būdai.

Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga įsteigta Seimo 2000 m. liepos 18 d. nutarimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius