Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 02

Dailės mokyklos fasado rekonstrukcija beveik baigta

Daug metų buvęs apleistas pastatas Šv. Gertrūdos gatvės kampe sparčiai gražėja. Pasak statybininkų, jame įsikūrusioje Antano Martinaičio dailės mokykloje remontai visiškai užbaigti bus netrukus.
Remontuojamą dailės mokyklą apžiūrėjo Kauno valdžios atstovai.
Remontuojamą dailės mokyklą apžiūrėjo Kauno valdžios atstovai. / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Renovuoti pastatą apsispręsta įvertinus avarinę jo būklę. Kauno miesto savivaldybė šiems darbams skyrė 0,5 mln. litų, už kuriuos renovuojamas fasadas. Šiuo metu pastatas iš M.Daukšos pusės renovuotas visiškai.

„Dailės mokyklą lanko tūkstantis vaikų, vyksta popamokinis ugdymas, todėl labai svarbu, kad vaikams būtų sudarytos kuo palankesnės sąlygos. Prieš porą metų už savivaldybės biudžeto lėšas buvo atliktas mokyklos pastato stogo remontas. Šiuo metu į pabaigą artėja fasado rekonstrukcija, tikiuosi, kad ir ateityje darbai nesustos. Po truputį bus suremontuotos vidinės patalpos, sutvarkytas kiemelis, kur galėtų atsirasti puiki erdvė vaikų darbų parodoms“, - sakė Kauno miesto administracijos direktorė Edita Gudišauskienė.

A.Martinaičio dailės mokykla – vienas seniausių Senamiesčio statinių. Jis yra paveldo objektas, todėl restauravimui keliami griežti reikalavimai.

„Kai buvo pradėti derinimai su Kultūros vertybių apsaugos departamentu, paaiškėjo, kad fasado renovacijai prireiks ne 0,5 mln., o beveik milijono litų. Darbus atliekanti bendrovė „Kauno restauratoriai“, suderinsi su paveldo specialistais, atliko renovaciją M.Daukšos gatvėje ir pastato Šv. Gertrūdos gatvėje trečiame aukšte. Dar liko pakeisti pirmojo ir antrojo aukšto langų langus Šv.Gertrūdos gatvės pusėje“, - sakė mokyklos direktoriaus pavaduotoja Margarita Ramonienė.

Kol leidžia oro sąlygos, restauratoriai dirba kaip įmanoma greičiau, darbai nesustoja ir šeštadieniais. Pasak statybininkų, užbaigti fasadą ketinama iki lapkričio pabaigos. Gavus papildomą finansavimą, bus restauruojamas pastato vidinio kiemo fasadas.

Kauno mero Andriaus Kupčinsko teigimu, paaiškėjus, jog pusės milijono litų fasado darbams neužteks, šiemet bus ieškoma papildomų 250 tūkst. litų, tam, kad būtų baigti išorės fasado darbai. „Kitų metų biudžete taip pat bus skirta lėšų fasado rekonstrukcijai užbaigti. Šis pastatas – vienas prioritetinių ir be dėmesio tikrai nebus paliktas“, - sakė miesto vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius