-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 23

Dailis Alfonsas Barakauskas: Artūras Kedavičius iš BPC traukiasi dėl numatytos atestacijos

Artūras Kedavičius iš Bendrojo pagalbos centro (BPC) viršininko posto traukiasi dėl to, kad nuspręsta atlikti neeilinę jo atestaciją, mano vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.
Dailis Alfonsas Barakauskas
Dailis Alfonsas Barakauskas / Mato Dauginio/15min.lt nuotr.

Ministras žurnalistams trečiadienį priminė pavedęs atlikti tarnybinį patikrinimą dėl A.Kedavičiaus veiklos bei BPC auditą.

„Auditas turi būti baigtas šio mėnesio 30 dieną, A.Kedavičius padavė atsistatydinimo pareiškimą. Aš manau, kad priežastis yra dėl to, kad medžiagoje, kurią mums pateikė, man ir premjerui, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos vadovas, generolas, buvo parašyta ir priimtas komisijos sprendimas, kad A.Kedavičiui yra numatoma atlikta neeilinį žinių patikrinimą. Kodėl jis taip pasielgė, aš nenoriu komentuoti“, – trečiadienį aiškino D.A.Barakauskas.

Paklaustas, koks tolimesnis BPC likimas, ministras teigė, jog tai priklausys nuo Seimo sprendimo.

„Yra pateikti keli variantai. Tai priklausys nuo Seimo sprendimo, nes yra priimtas Bendrojo pagalbos centro įstatymas, yra pateiktas pasiūlymas perkelti BPC iš Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos į tiesioginį Vidaus reikalų ministerijos pavaldumą. Koks bus priimtas politinis sprendimas ir kaip jis bus priimtas Seime, taip ir bus“, – nurodė jis.

Po merginos sudeginimo bagažinėje Panevėžio rajone daug kritikos sulaukęs BPC viršininkas A.Kedavičius nusprendė pasitraukti iš pareigų ir išeiti į pensiją, BNS trečiadienį pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Remigijus Baniulis.

A.Kedavičius penktadienį R.Baniuliui įteikė prašymą atleisti jį iš pareigų ir išleisti jį į pensiją. VRM pareigūnai, tarnybai atidavę 20 metų, turi teisę į pensiją. Trečiadienis – paskutinė A.Kedavičiaus darbo diena.

Kol kas BPC vadovaus jo pavaduotojas T.Maroščikas, kuris A.Kedavičių pavaduodavo atostogų ir komandiruočių metu.

A.Kedavičius BPC vadovavo nuo 2003 metų rugsėjo. BPC viršininkas sulaukė daug kritikos, kai Panevėžio rajone du vyrai išžagino ir automobilyje sudegino septyniolikmetę merginą, kuri net keletą kartų skambino bendruoju pagalbos numeriu, tačiau policijai ir BPC nepavyko nustatyti jos buvimo vietos.

Vidaus reikalų ministerija buvo pradėjusi tarnybinį patikrinimą, kuris pagal planą turėjo būti baigtas spalio 14 dieną. Tačiau dar nepasibaigus tarnybiniam patikrinimui vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas viešai abejojo A.Kedavičiaus galimybėmis toliau vadovauti BPC. Spalio 14 dieną paskelbta, kad siūloma organizuoti neeilinę atestaciją A.Kedavičiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius