Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 30 /14:08

Dainiaus Pavalkio įpėdiniu minimas Vydas Gedvilas netinka prezidentei

Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas sveikina švietimo ministro Dainiaus Pavalkio sprendimą atsistatydinti ir žada pasiūlyti tris kandidatus jį pakeisti. Realiausias Darbo partijos kandidatas – Seimo vicepirmininkas Vydas Gedvilas, bet jo kandidatūra, šaltinių teigimu, netinka prezidentei Daliai Grybauskaitei.
Vydas Gedvilas
Vydas Gedvilas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Jis man paskambino prieš eidamas paduoti pareiškimą, kalbėjome su juo. Kitaip nebūna, per 25 metus nežinau nė vieno ministro, kuris būtų išsilaikęs poste, jei politinė partija būtų išreiškusi ministru nepasitikėjimą“, – BNS sakė V.Uspaskichas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Viktoras Uspaskichas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Viktoras Uspaskichas

Jis žadėjo, kad į švietimo ministro pareigas pateiks tris kandidatus. V.Uspaskicho teigimu, partijos prezidiumas kandidatus turėtų patvirtinti kitos savaitės pradžioje.

Pagal Konstituciją, ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

V.Gedvilas teigia, kad niekas jam nieko nesiūlo

Seimo vicepirmininkas Vydas Gedvilas sekmadienį Darbo partijos taryboje buvo įvardintas realiausiu kandidatu švietimo ir mokslo ministro poste pakeisti D.Pavalkį. Tačiau jis pats kol kas šio pasiūlymo rimtu nelaiko. 15min.lt žiniomis, V.Gedvilo tinkamu kandidatu nelaiko ir prezidentė D.Grybauskaitė.

„Aš išvis kol kas ne kandidatas. Niekas nieko neaptarė absoliučiai. Čia mane viešojoje erdvėje tampo, bando visaip parodyti, bet aš kol kas – ne kandidatas“, – ketvirtadienį 15min.lt rėžė V.Gedvilas.

Čia mane viešojoje erdvėje tampo, bando visaip parodyti, bet aš kol kas – ne kandidatas, – sakė V.Gedvilas.

Jo teigimu, Darbo partijos garbės pirmininko V.Uspaskicho lūpose nuskambėjusi jo, kaip kandidato pavardė – tai dar ne partijos nuomonė ir ne oficialus pasiūlymas. 

„Aš apie tai nesvarstau. Jokio pasiūlymo oficialaus negavau. Taryba nieko nesvarstė, tik, kiek supratau, partijos garbės pirmininkas įvardino mane kaip vieną iš galimų kandidatų, kuris turi toje srityje patirties. Aš rimtai kol kas nieko nevertinu“, – kalbėjo jis.

Paklaustas, ar tai reiškia, kad keliskart nudegęs V.Gedvilas jau nebetiki V.Uspaskicho pažadais, politikais teigė: „Nei tikiu, nei netikiu. Ir dabar mano pareigos visai geros. Kaip bus, taip bus. Gal ir neverta pareigų keisti“. 

V.Gedvilas pripažino, kad D.Pavalkis, sulaukęs partijos priekaištų, turėjo pats pasitraukti ir džiaugėsi, kad ministras tam, nors ir padvejojęs, ryžosi.

Tačiau jo įpėdiniui, pasak V.Gedvilo, lengva nebus, nes iki kadencijos pabagos – vos pusantrų metų, o neatliktų darbų begalė. „Laikotarpis per mažas ką nors pakeisti, bet partijos tokia valia“, – teigė jis.

V.Gedvilas – svarbiausias kandidatas?

Tuo tarpu Darbo partijos pirmininku pretenduojantis tapti Vytautas Gapšys pripažino besidžiaugiantis D.Pavalkio sprendimu pagaliau atsistatydinti. Jis tvirtino, kad apie tai jam ministras pranešė paskambinęs ketvirtadienio ryte.

„Labai normaliai pakalbėjome. Pasakė, kad norės partijoje savo pozicijas išsakyti ir toliau. Jis visur yra laukiamas šiuo požiūriu“, – kad D.Pavalkis liks Darbo partijos nariu, sakė V.Gapšys.

Tuo tarpu naujo ministro Darbo partija, pasak V.Gapšio, ieškos kitą savaitę partijos prezidiume.

„Taryba pasiūlė V.Gedvilo kandidatūrą. Aš manau, kad jis būtų tas žmogus, kuris greičiausiai galėtų pradėti darbus, kurie buvo sustoję ir nejudėjo. Jis buvo vienas programos kūrėjų ir tikrai su švietimo komitetu turi glaudžius ryšius. Aš manau, kad jis kandidatas – numeris vienas“, – teigė V.Gapšys.

Ar V.Gedvilą teiktų premjeras, „darbietis“ sako nežinantis, nes trečiadienį apie tai su juo nepasikalbėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius