-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 02

Dainius Kreivys papildė deklaraciją „Baldenio“ ir „Stamijos“ pardavimo sandoriais

Viešųjų ir privačių galimu supainiojimu įtariamas ūkio ministras Dainius Kreivys, kurį prezidentė Dalia Grybauskaitė ragina trauktis iš užimamų pareigų, praėjusią savaitę Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) deklaravo iki šiol neatskleistus akcijų pirkimo-pardavimo sandorius.
Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas: grįžtamasis ryšys Lietuvos verslui
Dainius Kreivys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

VTEK patarėjas Aleksandras Zinovičius BNS antradienį patvirtino, kad ministras D.Kreivys vasario 25 dieną papildė anksčiau pateiktą deklaraciją.

„Deklaracijoje nurodyti du akcijų pirkimo-pardavimo sandoriai, kurių nebuvo ankstesnėse ministro D.Kreivio pateiktose deklaracijose“, – BNS sakė A.Zinovičius, paprašytas pakomentuoti VTEK interneto puslapyje paskelbtą naują D.Kreivio deklaraciją.

„Siekdamas nepakenkti dabar vykstančiam VTEK tyrimui, ūkio ministras Dainius Kreivys šiuo klausimu nuo bet kokių komentarų susilaiko“, – BNS sakė jo patarėja Vytautė Šmaižytė, paprašyta atsakyti į klausimus, kodėl sandoriai į deklaraciją nebuvo įrašyti anksčiau, kam buvo parduotos akcijos ir ar po šių sandorių D.Kreivys nebeteko visų jau bankrutavusio „Baldenio“ ir „Stamijos“ akcijų.

Papildytoje deklaracijoje D.Kreivys nurodė, kad 2008 metų sausio 12 dieną jis fiziniam asmeniui pardavė bendrovės „Baldenis“ akcijų. Sandorio vertė nurodoma tarp 5 tūkst. ir 25 tūkstančių litų.

Deklaracija taip pat papildyta bendrovės „Stamija“ 2009 metų vasario 14 dienos akcijų pardavimo sandoriu. Akcijos taip pat parduotos fiziniam asmeniui, sandorio vertė – mažesnė nei 5 tūkst. litų.

Anksčiau D.Kreivys buvo deklaravęs keturis sandorius, kuriais 2008–2009 metais fiziniams asmenims pardavė bendrovių „Saldo partneriai“, BFH (nebeveikianti), „Stamija“, „Baldenis“ (bankrutavusi) akcijas.

Sausį ūkio ministras tvirtino, kad turėtas įmonių akcijas pardavė ir jų veikloje nedalyvauja, jomis nesidomi.

Sausį ūkio ministras tvirtino, kad turėtas įmonių akcijas pardavė ir jų veikloje nedalyvauja, jomis nesidomi.Anot D.Kreivio, jam priklausiusias didžiausios apdailos ir statybinių medžiagų prekybos tinklą „Moki-veži“ valdančios įmonės „Makveža“ akcininkės bendrovės „Stamija“ akcijas jis pardavė savo motinai Florentinai Kreivienei.

Ministras viešai yra sakęs, kad jo motinai priklauso apie 40 proc. „Stamijos“ akcijų ir apie 20 proc. Specializuotos komplektavimo valdybos akcijų. Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai pateiktoje 2009 metų deklaracijoje D.Kreivys nurodė, kad „Stamijos“ akcijas pardavė 2009 metų sausį už 4 tūkst. litų. akcijų.

Anot ūkio ministro, jo motina yra ir buvo verslo įmonių akcijų valdytoja nuo 2002 metų – dar prieš jam tampant ministru 2008-ųjų pabaigoje.

Šių metų sausio 25 dieną D.Kreivys papildė deklaraciją 2009 metų sausio 23 dienos automobilio pirkimo sandoriu, kurio vertė buvo tarp 5 tūkst. ir 25 tūkst. litų.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos tyrimas dėl žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos apie galimą ūkio ministro Dainiaus Kreivio viešųjų ir privačių interesų pažeidimą gali trukti ne trumpiau kaip tris mėnesius. Jis pradėtas sausio pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius