-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 29

Dainius Kreivys sprendimą grįžti į verslą motyvuoja siekiu būti „skaidriam“

Prieš pusantrų metų iš posto dėl viešųjų ir privačiųjų interesų pažeidimo išverstas ūkio ministras Dainius Kreivys savo sprendimą susigrąžinti anksčiau motinai parduotas Vilniaus verslo ir nekilnojamojo turto valdymo bendrovės „Catus„ (buvusi „Stamija) akcijas motyvuoja siekiu būti „skaidriam ir atviram prieš visuomenę“.
Dainius Kreivys
Dainius Kreivys / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Atsižvelgdamas ir vertindamas jau išmoktas per šią istoriją (170 mln. litų vertės turto istorija – BNS) pamokas, ypač, turint omeny, kad formalumai bei politiko pilnas ir viešas skaidrumas yra be galo svarbus, padariau sprendimą susigrąžinti savo motinai parduotas akcijas.

Jų dovanojimo sutartis buvo pasirašyta šių metų birželio 4 dieną. Šiuo metu man priklauso 40 procentų “Catus„ akcijų“, – savo tinklaraštyje paskelbė D.Kreivys.

Jo teigimu, „Catus“ iš dalies valdo „Moki-Veži“ tinklo operatorę bendrovę „Makveža“, didmeninės prekybos statybinėmis medžiagomis bendrovę „Specializuota komplektavimo valdyba“, statybų vystymo įmonę „Statybų gausa“, statybinių medžiagų gamybos įmonę „Silikatas“ bei su pastarąja susijusią bendrovę „Silikato karjeras“.

„Šių bendrovių valdybose šiuo metu darbuojuosi“, – rašo D.Kreivys.

D.Kreivys birželio 4 dieną įsigijo 40 proc. „Catus“ akcijų, rodo Registrų centro duomenys. Anksčiau tokį pat įmonės akcijų paketą valdė jo motina Florentina Kreivienė, kuriai savo akcijas D.Kreivys perrašė, tapęs ūkio ministru.


D.Kreivys, kuris šiuo metu visuomeniniais pagrindais pataria premjerui Andriui Kubiliui, ketina dalyvauti spalio viduryje vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius