Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 28

Dainius Kreivys tapo skaidriausiu ministru, teigia premjeras

Ūkio ministras Dainius Kreivys paneigė įtarimus, kad jis galėjo skirti paramą įmonėms, kurių akcininkė yra jo motina, ir tapo skaidriausiu ministru, penktadienį pareiškė premjeras Andrius Kubilius.
Dainius Kreivys
Dainius Kreivys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Ūkio ministras tapo labiausiai peršviestu ir skaidriausiu ministru tarp visų politikų. Iš tikrųjų, kaip matėme per paskutines dienas, labai aiškiai yra įrodyta, kad nevaldo jo šeima 170 mln. turto, antras dalykas – tikrai akivaizdu, kad jis kaip ministras nėra pasirašęs kokių nors sprendimų, kuriuose būtų įvardytos anksčiau jo valdytos įmonės. Parašas po mokyklų sąrašu – ne parašas po įmonių sąrašu“, – penktadienį žurnalistams sakė A.Kubilius.

Premjero teigimu, šiuo laukiama Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos išvados dėl D.Kreivio.
„Manau, turės sustatyti taškus iki galo (...) tarnybinės etikos komisija, bet aš tikrai manau, kad tai, ką ir ministras labai aiškiai išdėstė, ir kokie yra faktai, jie paneigia tuos faktinius priekaištus, kurie buvo išsakyti“, – kalbėjo premjeras.

Anot jo, reikia aiškintis ne tik tai, kam naudojamos Europos Sąjungos (ES) lėšos, bet ir kas jų prašo, bet negauna.

„Nagrinėkime ne tik kam skiriami pinigai, bet ir labai atidžiai panagrinėkime, kas prašė ES paramos ir jos negavo, ypač jei yra asmenys, kurie valdo kokias nors žiniasklaidos priemones“, – teigė Vyriausybės vadovas. Nagrinėkime ne tik kam skiriami pinigai, bet ir labai atidžiai panagrinėkime, kas prašė ES paramos ir jos negavo, ypač jei yra asmenys, kurie valdo kokias nors žiniasklaidos priemones.

„Visada prisiimame už visus savo žingsnius ir sprendimus – to nereikia kasdien klausti“, – paklaustas, ar prisiims atsakomybę už jo vadovaujamos Vyriausybės narį D.Kreivį, sakė premjeras.

Skandalas kilo, kai spauda ketvirtadienį paskelbė, kad D.Kreivio motinos Florentinos Kreivienės iš dalies valdoma bendrovė Specializuota komplektavimo valdyba (SKV) ir bendrovės „Dalsta“ bei ir „Bikusta“ gavo maždaug 6 mln. litų Europos Sąjungos (ES) lėšų.

Pernai rugsėjį ūkio ministras pasirašė įsakymą, kuriuo patvirtinta ES parama dviem projektams, kurių konkursus laimėjo minėtos bendrovės – Karoliniškių gimnazijos renovacijai skirta daugiau kaip 2,34 mln. litų, o „Ąžuolyno“ mokyklai – 3,64 mln. litų.

Pats D.Kreivys pranešė ketinąs kreiptis į teismą, kad būtų paneigtas žiniasklaidos grupės „Diena media“ pranešimas, kurį ministras vadina šmeižtu.

„Šmeižto kampanija tęsiasi. Parama su manimi siejamoms įmonėms niekada nebuvo skirta. Iš viso parama skirta apie 300 mokyklų. Tuomet savivaldybės ar mokyklos renovacijai skelbia konkursus, per kuriuos atrenka rangovus ir pasirašo sutartis. Tad įmonėms, kurios renovuoja mokyklas, parama nebuvo suteikta“, – pareiškė D.Kreivys.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius