-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 10

Dalia Grybauskaitė: 1991-ųjų rugsėjį įsibėgėjęs Lietuvos pripažinimas buvo vienas džiugiausių laikotarpių šalies istorijoje

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad 1991-ųjų rugsėjį įsibėgėjęs tarptautinio Lietuvos pripažinimo procesas buvo vienas džiugiausių laikotarpių šalies istorijoje.
Lietuvos vėliavos
Lietuvos vėliavos / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Šalies vadovė šeštadienį kalbėdama Seime vykusiame iškilmingame minėjime, skirtame atkurtos Lietuvos Nepriklausomybės pripažinimo ir diplomatinių santykių atnaujinimo 20-mečiui paminėti, kartu pabrėžė, kad Lietuvos valstybės pripažinimas nebuvo atsitiktinumas.

„Praėjusiame amžiuje tarptautinio pripažinimo siekėme ne vieną kartą. Todėl kiekvienas suprantame, kad atkurtas Lietuvos valstybės pripažinimas nebuvo atsitiktinumas. Penkiasdešimt metų Lietuvos diplomatija veikė egzilyje. Būtent tuo laikotarpiu dirbusių asmenybių dėka galėjome užtikrinti atstovavimo šaliai tęstinumą, Lietuvos valstybės vardo išsaugojimą bei neprarasti vilties atkurti nepriklausomybę“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

Pasak jos, nors Nepriklausomybę atkūrusi Lietuva neturėjo diplomatinės mokyklos, tačiau buvo žmonių, kurie ryžtingai mokėsi diplomatijos vingrybių ir sėmėsi patirties iš tokių asmenybių kaip ambasadoriai Stasys Lozoraitis, Vytautas Antanas Dambrava.

Lietuvos vadovės teigimu, sunku dabartinę Lietuvos diplomatiją įsivaizduoti be palaikymo ir patirties, kuria dalijosi Šiaurės Ministrų Tarybos atstovybė, o taip pat švedų, danų ir amerikiečių diplomatai.

„Besikuriančiai valstybei įkvėpimo ir žinių teko semtis ir iš tų, kurie šiandien yra šioje Seimo posėdžių salėje. Lietuvos įtvirtinimo siekis nebuvo ir nebus baigtinis procesas. Prie jo turime prisidėti visi, kad galėtume didžiuotis savo šalimi. Kad mumis didžiuotųsi ir tie, kurie prisidėjo prie mūsų laisvės ir nepriklausomybės siekio“, – kalbėjo šalies vadovė.

Šeštadienį į minėjimą istorinėje Seimo Kovo 11-osios salėje susirinko buvę ir dabartiniai Lietuvos vadovai, politikai, visuomenės atstovai, buvę diplomatai, užsienio šalių ambasadoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius