-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 24

Dalia Grybauskaitė dalyvaus Baracko Obamos inicijuotame Branduolinio saugumo viršūnių susitikime

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė darbo vizito išvyksta į Hagą, kur dalyvaus Branduolinio saugumo viršūnių susitikime, rašoma prezidentūros pranešime spaudai.
D.Grybauskaitė ir B.Obama
D.Grybauskaitė ir B.Obama / Prezidentės spaudos tarnybos nuotr.

Tai trečiasis Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidento Baracko Obamos iniciatyva rengiamas aukščiausio lygio pasaulinis forumas branduolinės saugos klausimais. Šio susitikimo tikslas – stiprinti branduolinį saugumą ir saugą, didinti skaidrumą bei pasitikėjimą tarp šalių, kurios vysto ir kurioms įtakos turi branduolinių objektų statybų projektai.

Pirmasis branduolinio saugumo susitikimas įvyko 2010 m. Vašingtone, antrasis – po dvejų metų Seule. Jame dalyvavo ir Lietuvos prezidentė.

Hagos viršūnių susitikime šalies vadovė sakys kalbą plenarinėje sesijoje, pasisakys diskusijoje, kaip užtikrinti branduolinę saugą ir saugumą ateityje, ir Nyderlandų Karaliaus Villemo Aleksanderio kvietimu dalyvaus valstybių vadovų vakarienėje. Taip pat planuojami Prezidentės dvišaliai susitikimai su užsienio valstybių delegacijų vadovais.

Lietuvos vadovės teigimu, branduolinė sauga neturi sienų, todėl tai yra visos tarptautinės bendruomenės pareiga ir atsakomybė. Pasak jos, Lietuvai ypač aktualu, kad mūsų pasienyje planuojamos bei statomos atominės elektrinės atitiktų aukščiausius branduolinės saugos reikalavimus, o šiuos projektus vykdančios Rusija ir Baltarusija skaidriai įgyvendintų visas tarptautines sutartis, tarp jų ir Espoo konvenciją.

Hagos viršūnių susitikime taip pat dalyvaus Jordanijos Karalius Abdullah II, JAV Prezidentas Barackas Obama, Prancūzijos Prezidentas François Hollande'as, Kinijos Prezidentas Xi Jinpingas, Turkijos Prezidentas Abdullah Gulas, Nyderlandų Premjeras Markas Rutte, Vokietijos Kanclerė Angela Merkel, Jungtinės Karalystės Ministras Pirmininkas Davidas Cameronas, Švedijos ir Danijos Premjerai, JT Generalinis Sekretorius Ban Ki-moonas, ES Vadovai José Manuelis Barroso ir Hermanas Van Rompuy, TATENA generalinis direktorius Yukiya Amano, Interpolo Generalinis Sekretorius Ronaldas K. Noble ir delegacijų atstovai iš 53 valstybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius