-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 11

Dalia Grybauskaitė dalyvaus Miuncheno saugumo forume

Prezidentė Dalia Grybauskaitė šeštadienį dalyvaus Tarptautinėje Miuncheno saugumo konferencijoje. Tai svarbiausias nepriklausomas regione forumas, kuris aptaria pagrindinius tarptautinės saugumo politikos iššūkius, pranešė prezidentūra.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Bavarijos sostinėje prezidentė pakviesta sakyti kalbą prezidentiniuose debatuose tema „Dabartiniai ir ateities tarptautinės saugumo politikos iššūkiai“.

Šalies vadovės teigimu, dėl įtemptos geopolitinės situacijos ir egzistuojančių grėsmių svarbiausiu Lietuvos ir visos euroatlantinės bendruomenės prioritetu išlieka saugumo ir gynybos stiprinimas.

Debatuose bus aptarta, kokių tikslų bus siekiama artėjančiame NATO viršūnių susitikime Varšuvoje, kalbama, kokios dar Aljanso karinio saugumo ir atgrasymo priemonės yra reikalingos regionui.

Tradiciškai į šią konferenciją susirenka valstybių vadovai, vyriausybių nariai ir politikos ekspertai ir analitikai, ji rengiama jau 52 kartą.

Debatuose dalyvaus Suomijos prezidentas Sauli Niinisto, Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda, Ukrainos prezidentas Petro Porošenka ir Europos Parlamento pirmininkas Martinas Schultzas. Diskusijoje taip pat bus skirta daug dėmesio Ukrainai, priemonėms migracijos krizei ir terorizmo grėsmėms įveikti.

Šiemet į Bavarijos sostinę atvyksta Jordanijos Karalius Abdullah II, Prancūzijos premjeras Manuelis Vallsas, Irako ministras pirmininkas Haideris al-Abadi, NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry, Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris , Jungtinės Karalystės ir Prancūzijos gynybos ministrai.

Konferencijos paraštėse planuojami ir šalies vadovės dvišaliai pokalbiai su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka ir naujuoju Gruzijos ministru pirmininku Georgijumi Kvirikašviliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius