-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 20

Dalia Grybauskaitė dalyvaus neeiliniame Europos Vadovų Tarybos posėdyje, kuriame vyks derybos dėl naujo ES biudžeto

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė lapkričio 22–23 d. dalyvaus neeiliniame Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdyje. Briuselyje susirinkę 27 ES valstybių ir vyriausybių vadovai spręs, kaip paskirstyti septynmetį ES biudžetą 2014–2020 m. laikotarpiui.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / BFL/Vygintas Skaraitis nuotr.

Pasak Prezidentės, derybose dėl daugiamečio ES biudžeto Lietuvai yra svarbios 3 pozicijos - žemės ūkio, struktūrinių fondų ir Ignalinos atominės elektrinės uždarymo finansavimas. Svarbiausia, Prezidentės teigimu, siekti mūsų šaliai naudingiausio bendro finansinio paketo.

Šalies vadovė pažymėjo, jog ES parama yra labai svarbi Lietuvos ekonomikai. Iš Europos Sąjungos gaunamos lėšos sudaro apie ketvirtį metinio mūsų šalies biudžeto.

Prieš EVT posėdį Lietuvos poziciją ir prioritetus šalies vadovė pristatys ES Vadovų Tarybos Pirmininkui Hermanui Van Rompėjui ir Europos Komisijos Pirmininkui Žozė Manueliui Baroso. Prezidentė taip pat susitiks su Čekijos Ministru Pirmininku Petru Neču ir bendrus regioninius interesus aptars tradiciniame Šiaurės ir Baltijos (NB6) valstybių bei vyriausybių vadovų susitikime.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius