Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 01

Dalia Grybauskaitė didžiuojasi patarėjos Jovitos Neliupšienės įtraukimu į Rusijos „juodąjį sąrašą“

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako besididžiuojanti, kad Rusija į „juodąjį sąrašą“ įtraukė jos patarėją užsienio politikai Jovitą Neliupšienę. Pasak šalies vadovės, Maskvos sudarytame sąraše, kuriame esantiems asmenims draudžiama atvykti į Rusiją, yra „žymiausi Europos politikai“.
Jovita Neliupšienė ir Dalia Grybauskaitė
Jovita Neliupšienė ir Dalia Grybauskaitė / 15min.lt nuotr.

„Kiek žinau, tame sąraše yra žymiausi Europos politikai. Galiu tik pasidžiaugti, kad mano užsienio reikalų patarėja įtraukta šalia tokių žymių pavardžių (...). Tai didžiulis įvertinimas“, – žurnalistams Vilniuje pirmadienį sakė D.Grybauskaitė.

Anot užsienio žiniasklaidos, Rusijos sudarytame „juodajame sąraše“ yra 89 Europos Sąjungos politikai ir pareigūnai, įskaitant septynis lietuvius.

Be J.Neliupšienės, jame įrašyti buvęs valstybės vadovas Vytautas Landsbergis, buvęs premjeras Andrius Kubilius, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas „darbietis“ Artūras Paulauskas, buvęs Valstybės saugumo departamento vadovas Gediminas Grina, europarlamentaras liberalas Petras Auštrevičius, Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininkas Edmundas Vaitekūnas.

Atsakas į sankcijas?

Rusijos paskelbtas sąrašas yra atsakas į ES sankcijas Maskvai, kurias Bendrija paskelbė reaguodama į Ukrainai priklausančio Krymo aneksiją ir separatistinio konflikto kurstymą Rytų Ukrainoje.

ES priekaištus dėl sąrašo S.Lavrovas pavadino absurdu, sakydamas, kad tai tėra ribotas Maskvos atsakas į Vakarų sankcijas. Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas teigė, kad jame esantys asmenys „aktyviai rėmė valstybės perversmą“ Ukrainoje, turėdamas omenyje prorusiško prezidento Viktoro Janukovyčiaus pasitraukimą iš šalies pernai per masinius protestus.

Premjeras Algirdas Butkevičius Rusijos „juodąjį sąrašą“ pirmadienį pavadino propagandinio karo dalimi.

„Aš manau, tai nepalengvina dvišalių santykių arba tiesiog sprendimų, kurie yra priimami tarp Europos Sąjungos ir Rusijos. Aš manau, tai neduoda pliusų pasitikėjimo požiūriu“, – žurnalistams Vilniuje sakė A.Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius