Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 18

Dalia Grybauskaitė: diskusija dėl šaukimo į privalomąją karo tarnybą pratęsimo – laiku

Diskusija, kad privalomoji karo tarnyba turėtų būti grąžinta ilgiau nei penkeriems metams, yra savalaikė, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / LR Prezidento kanceliarijos nuotraukos/ R. Dačkus

„Ir visiškai manau, kad ši diskusija yra savalaikė. Artimiausiu metu matysime, ar verta pratęsti, ar ne, ir kaip mūsų žmonės reaguotų“, – žurnalistams Gaižiūnuose, per NATO sąjungininkų pratybas „Kardo kirtis – 2015“, sakė valstybės vadovė.

Seimas šį pavasarį Valstybės gynimo tarybos siūlymu penkeriems metams grąžino privalomąją karo tarnybą. Sprendimas priimtas atsižvelgiant į geopolitinę situaciją – Rusijos veiksmus Ukrainoje ir išaugusį karinį aktyvumą Baltijos jūros regione.

Šiais metais nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą turėtų atlikti 3 tūkst. karo prievolininkų.

„Išties iš pradžių buvo mėginimas padaryti laikinai, matysime, kaip seksis. Dabar kol kas atrodo viskas neblogai. Tvarkome infrastruktūrą, kad būtų galima juos prijungti prie profesionalios kariuomenės“, – situaciją įvertino D.Grybauskaitė.

Ketvirtadienį Seime per diskusiją saugumo klausimais parlamento Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas pasiūlė spręsti, ar šauktinių kariuomenės nereikėtų grąžinti visam laikui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius