-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 05

Dalia Grybauskaitė: ES nesako Ukrainai, kaip spręsti „Julijos Tymošenko klausimą“

Pati Ukraina turi išspręsti kalinamos buvusios premjerės Julijos Tymošenko klausimą, bet Europos Sąjunga (ES) nenurodys konkrečių būdų, kaip tai padaryti, antradienį pareiškė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė / BFL/Butauto Barausko nuotr.

„Mes visada sakėme, kad J.Tymošenko klausimas turi būti išspręstas, bet nesakome, kaip tai reikia daryti. Nuspręsti turi ukrainiečiai“, – D.Grybauskaitė sakė užsienio žurnalistams Vilniuje.

J.Tymošenko kalinimą Vakarai laiko selektyvaus teisingumo pavyzdžiu. ES reikalauja paleisti politikę, ir perspėja, kad priešingu atveju nesutiks pasirašyti asociacijos ir laisvos prekybos sutarties per ES Rytų partnerystės viršūnių susitikimą Vilniuje.

Kol kas ES pareigūnai aiškiai neatsako, ar pakaktų, jei J.Tymošenko tik būtų išleista gydytis į Vokietiją, bet nebūtų reabilituota.

Paklausta, ar ES turi atsarginį planą, jeigu Asocijuotos narystės sutartis su Ukraina nebus pasirašyta Vilniuje, D.Grybauskaitė atsakė: „Aš nemanau, kad mums kokių nors planų reikia – ukrainiečiai patys turės kurti planus, jeigu neįvykdys savo įsipareigojimų.“ Prezidentę cituoja susitikime dalyvavusi „Interfax“ naujienų agentūra.

„Anksčiau ar vėliau mes pasirašysim. Ar tai įvyks Vilniuje – tai bus nuspręsta tik paskutinę akimirką“, – sakė Lietuvos prezidentė.

Lietuva šių metų antrąjį pusmetį pirmininkauja ES Tarybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius