Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 27

Dalia Grybauskaitė: Europos kantrybė dėl Rusijos senka

Europos šalių vadovų kantrybė dėl Rusijos senka, penktadienį sakė Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikime dalyvaujanti Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak šalies vadovės, po susitikimo su naujuoju Ukrainos prezidentu Petro Porošenka tapo akivaizdu, kad Ukrainai „išlaikyti vienašalį ugnies nutraukimą tampa vis sunkiau“, nes prorusiški kovotojai ir toliau rengia išpuolius prieš Ukrainos pajėgas šalies rytuose.

„ES turi reaguoti kiečiau, atviriau ir labai aiškiai ir sutartinai, kad pratęsus dar kelias dienas tokį vienašališką ugnies nutraukimą, jeigu situacija nepasitaisys ir blogės, Europa bus pasirengusi kalbėti apie papildomas sankcijas, ir tai pareiškė beveik visi Europos šalių vadovai“, – sakė D.Grybauskaitė. Jos komentaro žiniasklaidai garso įrašą BNS perdavė prezidentės spaudos tarnyba.

„Kantrybė Europos vadovų yra ant ribos. Mėginimas diplomatine kalba, kantriai kalbėtis su Rusija duoda tik negatyvų rezultatą“, – sakė šalies vadovė.

ES lyderiai penktadienį popiet Briuselyje turėtų paskelbti savo poziciją dėl tolimesnių sankcijų Rusijos atžvilgiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius