Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 14

Dalia Grybauskaitė susitiko su Lietuvoje viešinčiu Donaldu Tusku

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Lietuvoje viešinčiu Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininku Donaldu Tusku. Susitikime vadovai aptarė aktualius Lietuvai ir visai ES klausimus. Pasak šalies vadovės, EVT tenka ypatingas vaidmuo telkiant visas ES šalis vieningam darbui ir atsakui į kylančius geopolitinius bei ekonominius iššūkius.
Dalia Grybauskaitė susitiko su Donaldu Tusku
Dalia Grybauskaitė susitiko su Donaldu Tusku / LR Prezidento kanceliarijos nuotraukos

„Šiandien Europa susiduria su vis naujais iššūkiais, kurie reikalauja visų ES šalių susitelkimo ir vieningo atsako. Todėl turime drauge ieškoti sprendimų, kaip užtikrinti taiką ir ekonominę gerovę mūsų žmonėms", – sakė Prezidentė.

Vadovai aptarė situaciją Ukrainoje. Prezidentė pabrėžė, kad ES turi tęsti konkrečią paramą Ukrainos reformoms, o artimiausiu metu būtina surengti Ukrainos donorų konferenciją.

Susitikime taip pat kalbėta apie ES ekonomikos augimo ir konkurencingumo didinimo priemones. Svarbu įgyvendinti Europos Komisijos investicijų skatinimo planą, kuris padės pritraukti apie 315 mlrd. eurų privačių investicijų į strateginius ES projektus.

Šalies vadovė pabrėžė, jog prie ES konkurencingumo didinimo prisidės ir Energetinės sąjungos kūrimas. Būtina visiškai išnaudoti efektyviai veikiančios ES vidaus energetikos rinkos teikiamus privalumus, vystyti energetikos jungtis, didinti ES energetinį saugumą. Vi sų šių priemonių įgyvendinimas suteiks ES daugiau svertų derantis su išorės energetinių išteklių tiekėjais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius