-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 14

Dalia Grybauskaitė griežtai atmetė britų europarlamentaro kritiką dėl Viktoro Uspaskicho

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį griežtai atmetė britų europarlamentaro kritiką dėl teismo proceso prieš Darbo partijos įkūrėją Viktorą Uspaskichą.
Vytautas Gapšys ir Viktoras Uspaskichas
Vytautas Gapšys ir Viktoras Uspaskichas teisme / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Liberalų ir demokratų aljanso už Europą atstovui Grahamui Watsonui plenarinėje sesijoje Strasbūre prakalbus apie pažeidimus nagrinėjant bylą, prezidentė atkirto, jog tiksi, kad britas negins mokesčių vengimo per artėjančius Europos Parlamento rinkimus.

V.Uspaskichą Vilniaus apygardos teismas yra pripažinęs kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir skyrė jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmė. Politikas savo kaltę neigia, byla dabar nagrinėjama Lietuvos apeliaciniame teisme.

G.Watsono teigimu, V.Uspaskichas „persekiojamas dėl savo įkurtos partijos sėkmės“: „Pažeidimai teismo procese prieš V.Uspaskichą yra stulbinantys. Susirūpinimą kelia Valstybės saugumo departamento ir Prezidentūros kišimasis į teisinį ir politinį procesus. Čia, kaip ir Maliko Gatajevo byloje, mums reikia garantijos, kad teisingumas ir teisės viršenybė Lietuvoje galioja.“

Komentuodama priekaištus, D.Grybauskaitė pabrėžė, kad V.Uspaskichas nuteistas dėl sukčiavimo ir priminė, kad Europos Parlamentas pats yra panaikinęs jo neliečiamybę.

„Šie rūmai tris kartus panaikino pono Uspaskicho neliečiamybę. Tris kartus – šie rūmai. Ar tai – nieko diskriminuojančio? Ar jūs taip pat galite kritikuoti šių rūmų sprendimus? Taigi aš noriu pasakyti, kad Lietuvos teismas nusprendė, jog ponas Uspaskichas ir keli bendrininkai kalti dėl finansinio sukčiavimo ir mokesčių vengimo. Mano atsakymas yra: aš tikiuosi, kad tai nėra jūsų asmeninis šūkis apsaugoti finansinį ir mokesčių vengimą jūsų europiniuose rinkimuose“, – G.Watsonui atkirto D.Grybauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius