Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 13

Dalia Grybauskaitė: interpeliacijos vertas ne energetikos, o aplinkos ministras

Prezidentė Dalia Grybauskaitė vėl kritikavo aplinkos ministrą Gediminą Kazlauską ir leido suprasti, kad jis vertesnis interpeliacijos nei energetikos ministras Arvydas Sekmokas.
Prezidentė pabrėžė Baltijos šalių gynybos planų svarbą.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / A.Kripaitės/15min.lt nuotr.

Pasak valstybės vadovės, aplinkos tvarkymo sritis, kaip buvo, taip ir tebėra problematiška.

„Dėl to ir keista, kad ministrui, kuris deda daug pastangų ir nebuvo susietas su jokiomis interesų grupėmis, politikai mėgina organizuoti interpeliaciją, o tam, kuris nieko nedaro ir nesitvarko, ir europiniai pinigai stagnuoja, interpeliacija nėra numatoma“, – pirmadienį žurnalistams sakė šalies vadovė.

Anot jos, tai, kad pastabos teikiamos vienam ministrui, o kitas neliečiamas, rodo „rinkiminę situaciją“.

Vis dėlto D.Grybauskaitė teigė pati neketinanti imtis veiksmų šiuo klausimų: „Užtenka mano išreikštos nuomonės, politikai turi prisiimti politinę atsakomybę.“

Interpeliaciją energetikos ministrui Arvydui Sekmokui pasirašė pusė visų Seimo narių – 70. Pagrindinis jam metamas kaltinimas – konkurso dėl naujos atominės elektrinės statybos žlugimas.

Opozicija buvo pradėjusi rinkti parašus ir dėl interpeliacijos aplinkos ministrui G.Kazlauskui. Tačiau, anot Krikščionių partijos frakcijos seniūno Vidmanto Žiemelio, surinkus 14 parašų, procesas buvo sustabdytas, nes nutarta, kad interpeliacija A.Sekmokui yra svarbesnė.

„Artimiausiu metu rinksimės ir nutarsime, kada atnaujinti parašų rinkimą dėl interpeliacijos aplinkos ministrui“, – pirmadienį BNS sakė V.Žiemelis. Jis teigė, kad ši iniciatyva tikrai nebus pamiršta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius