-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 22

Dalia Grybauskaitė: kartais ir man sunku su premjeru susikalbėti

Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas nevertas šių pareigų, tačiau jo išlikimą lemia koaliciniai susitarimai, teigia prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Andrius Kubilius ir Dalia Grybauskaitė
Andrius Kubilius ir Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kiekvienoje Vyriausybėje yra stipresnių, geriau atliekančių savo pareigas, savo vietoje žmonių, o yra ir tokių, kurie atrodo silpniau. Mes turime koalicinę Vyriausybę ir didele dalimi kai kurių ministrų pozicijos sprendžiamos būtent koaliciniais susitarimais“, – trečiadienį interviu LNK sakė prezidentė.

Ji neslėpė kalbanti apie Tautos prisikėlimo partijos į aplinkos ministrus deleguotą G.Kazlauską.

„Manau, kad kai kurie ministrai nerodo esantys verti būti šiame poste. Bet jiems garantuoja šį postą koaliciniai susitarimai ir kartais vienas ar kitas ministras ar koalicijos dalis laiko visą koaliciją kaip įkaitę. Turiu galvoje aplinkos ministrą“, – tvirtino D.Grybauskaitė.

Jau keletą mėnesių prezidentė kritikuoja aplinkos ministrą dėl neveiklumo, strateginio planavimo nebuvo, dėl nepanaudotų Europos Sąjungos lėšų.

Paprašyta įvertinti visos Vyriausybės darbą, valstybės vadovė sakė, kad ji klaidų neišvengė, tačiau priėmė skausmingus ir būtinus sprendimus. Panašiai kaip konservatoriaus Andriaus Kubiliaus Vyriausybė, anot D.Grybauskaitės, elgėsi daugelis Europos šalių vyriausybių.

Prezidentė teigė labiausiai pasigendanti dabartinio ministrų kabineto administracinių gebėjimų. Ji taip pat priekaištavo, kad premjeras nesugeba žmonėms paaiškinti priimamų sprendimų būtinumo.

„Kartais ir man sunku su premjeru susikalbėti, ne tik visiems. Bet matydama, kad jis daug ką daro, ką būtina daryti – net skausmingas reformas, skausmingus įstatymus priima ir prisiima didžiulius nepasitenkinimo smūgius. Bet žinau, kad tai jis daro sąžiningai, taip, kaip supranta savo pareigą. Ir atsilaiko prieš lobistų interesus, dėl to aš labai vertinu bet kurį politiką“, – apie premjerą kalbėjo prezidentė.

Koalicinė A.Kubiliaus Vyriausybė dirba nuo 2008 metų gruodžio. Valdančiąją koaliciją sudaro Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, Liberalų ir centro sąjunga bei Tautos prisikėlimo partija.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius