Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 30

Dalia Grybauskaitė: kitąmet Lietuva judės ekonominio savarankiškumo link

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad 2014 metai politiškai bus sudėtingi ir įtempti, tačiau Lietuva judės link ekonominio savarankiškumo.
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

„Toliau tvirtiname savo ekonominį savarankiškumą. Labai tikiuosi, kad metų gale jau turėsime suskystintų dujų terminalą ir galėsime pasakyti, kad jau tampame gerokai savarankiškesni – o tai reiškia, labiau galėsime remtis rinkos, pasaulinės rinkos kainomis ir mažiau priklausyti nuo monopolininkų iš Rytų. O tai reiškia ir mažesnes kainas žmonėms“, – interviu LRT televizijai pirmadienį sakė D.Grybauskaitė.

Pasak prezidentės, Lietuva pradės pirmininkauti Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybai.

„Tai didžiulė atsakomybė ir pasitikėjimas mumis. Taip pat pasiruošimas euro įvedimui vyks, taip pat rinkimai įvairiausi. Taigi turėsime turbūt ir sudėtingus, ir, sakyčiau, labai net labai įtemptus politinius metus, bet taip pat ir labai aiškią trajektoriją link ekonominio savarankiškumo“, – sakė D.Grybauskaitė.

Šalies vadovės teigimu, Lietuvos ekonomikos kreivė auga.

„Aš labai tikiuosi, kad ir esant šiems vidiniams sukrėtimams, kokie gali įvykti politiniai, tikrai manau, kad ekonomine prasme mes pradėsime vis labiau ir labiau jausti tą augimo įtaką žmonių gerovės augimui“, – teigė D.Grybauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius