Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 31

Dalia Grybauskaitė: Lietuva patiria ekonominį spaudimą, kibernetines ir informacines atakas

Pirmininkaudama Europos Sąjungai (ES) Lietuva patiria ekonominį spaudimą, kibernetines ir informacines atakas, ketvirtadienį pareiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė / BFL/Butauto Barausko nuotr.

„ES Tarybai pirmininkaujanti Lietuva turi ne tik priimti visiems Europos žmonėms svarbius sprendimus, bet ir atremti ekonominį spaudimą, kibernetines atakas, agresyvią informacinę kampaniją ir bandymus diskredituoti mūsų šalį tarptautinėje erdvėje“, – teigiama prezidentės spaudos tarnybos pranešime.

Šis pranešimas išplatintas po trijų Baltijos valstybių prezidentų susitikimo Latvijoje. Jame, anot prezidentės atstovų, Lietuvos, Latvijos ir Estijos vadovai ypatingą dėmesį skyrė bendriems veiksmams energetiniam, ekonominiam, kariniam ir informaciniam Baltijos šalių saugumui užtikrinti.

„Turime bendromis jėgomis užtikrinti regiono energetinę ateitį, vieningai ieškoti sprendimų, kaip įveikti suaktyvėjusio informacinio karo grėsmes, atremti ekonominį spaudimą“, – pranešime spaudai teigė prezidentė.

D.Grybauskaitės teigimu, nauji iššūkiai mobilizuoja Baltijos šalis.

„Turime bendromis jėgomis užtikrinti regiono energetinę ateitį, vieningai ieškoti sprendimų, kaip įveikti suaktyvėjusio informacinio karo grėsmes, atremti ekonominį spaudimą“, – pranešime spaudai teigė prezidentė.

Pasak jos, esminiu Baltijos šalių strateginiu tikslu išlieka alternatyvų brangioms rusiškoms dujoms paieška, todėl būtina kuo greičiau įgyvendinti energetinių jungčių su Švedija, Lenkija ir Suomija projektus, didinti vidinių jungčių tarp Baltijos šalių pralaidumą ir užtikrinti diversifikuotą energijos tiekimą.

D.Grybauskaitė taip pat teigė, kad 2014 metų pabaigoje pradėsiantis veikti Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalas galėtų tiekti dujas ir Estijai bei Latvijai.

Anot pranešimo, Lietuvos, Latvijos ir Estijos vadovai taip pat kalbėjo apie regiono karinį saugumą. Kitą savaitę prezidentai Latvijoje stebės „SteadFast Jazz 2013“ pratybas. Tai pirmosios NATO kolektyvinės gynybos pratybos regione.

Susitikime kalbėta ir apie pasirengimą Vilniaus viršūnių susitikimui, kuriame siekiama pasirašyti ES asociacijos sutartį su Ukraina ir parafuoti analogiškas sutartis su Moldova ir Gruzija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius