Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 15

Dalia Grybauskaitė: Lietuvai reikia nesavanaudiškų draugų, kurie nori draugauti be išankstinių sąlygų

Šiandieniniai iššūkiai mažas valstybes, norinčias apginti savo interesus, verčia ieškoti sąjungininkų, tačiau nesavanaudiškų, išankstinių sąlygų nekeliančių draugų rasti nelengva, teigia Prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

„Turime įvairaus lygmens problemas – įvairūs spaudimai iš išorės, globalizacijos procesai, tai, kad mažoms tautoms, kurios gyvena šalia didžiųjų tautų, apginti savo interesus ne visada būna lengva. Reikia ieškoti nesavanaudiškų draugų, kurie su tavimi draugauti nori be išankstinių sąlygų, o tokių draugų aplink mus nėra daug“, – interviu LRT televizijos laidai „Laba diena, Lietuva“ Vasario 16-osios proga teigė šalies vadovė.

Anot jos, maža tauta pati turi rūpintis savo valstybingumo, kalbos, kultūros puoselėjimu ir išsaugojimu.

„Todėl ir kviečiu visus, ypač tokios dienos proga, mūsų valstybės atkūrimo, sukūrimo ir puoselėjimo proga, nepamiršti, kad kol esame lietuviais, kol kalbame lietuviškai, kol dainuojame lietuviškai, kol meldžiamės lietuviškai, lietuviais ir liksime ir išliks mūsų valstybė“, – sakė Prezidentė.

Anot jos, iššūkiai, su kuriais susiduriame šiandien, reikalauja tokios pačios drąsos, pasiaukojimo ir meilės tėvynei, kaip ir 1918-aisiais.

„Todėl reikia mokytis išdrįsti turėti viltį, išdrįsti kovoti, išdrįsti kovoti už savo viltį ir turėti valstybę, kurią gali mylėti, kurioje gali gyventi, ir didžiuotis, kad esi šios valstybės pilietis“, – pažymėjo D. Grybauskaitė.

„Tiesos, valstybingumas ir laisvė laiko mato neturi. Tai amžinos vertybės, be kurių žmogus nebus savarankiškas, nebus laisvas ir, galų gale, ar jis bus tikrai žmogus – galbūt bus vergas, pavaldinys, bet nebus išdidus žmogus. O savarankiškos valstybės, net ir mažos, pilietis turi būti išdidus, nes tai yra nepriklausomos, laisvos valstybės pilietis“, – pridūrė ji.

Prezidentė įsitikinusi, kad Vasario 16-oji bus tokia pat svarbi ir praėjus 50 ar 100 metų.

„Mūsų tėvai tuo tikėjo, mūsų seneliai tuo tikėjo, kad anksčiau ar vėliau bus Lietuvos valstybė. O mūsų, kurie ją turi, pareiga yra ją išsaugoti ateities kartoms, kad Lietuva visada būtų, „Lietuva“ vadintųsi ir kad čia mes kalbėtume lietuviškai“, – LRT televizijai sakė D. Grybauskaitė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius