Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 29

Dalia Grybauskaitė: „Narystė NATO – ne tik privilegija, bet ir pareiga“

Lietuvos narystė NATO yra ne tik privilegija, bet ir pareiga, sveikindama šalies gyventojus su 11-osiomis narystės Aljanse metinėmis sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Dalia Grybauskaitė priėmė Generolo Povilo Plechavičiaus mokyklos kadetų priesaikas
Dalia Grybauskaitė priėmė Generolo Povilo Plechavičiaus mokyklos kadetų priesaikas / Lrp.lt/ LR Prezidento kanceliarijos / R. Dačkaus nuotr.

„Lietuvos narystė NATO – tai ne tik privilegija būti galingiausio pasaulyje Aljanso nariais, bet ir pareiga būti stipriems, budriems ir pasiryžusiems gintis“, – sakoma Prezidentūros išplatintame sveikinime.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linekvičius sveikindamas su narystės 11-osiomis metinėmis primena – Ukrainos rytuose tebesitęsianti Rusijos agresija dar labiau pabrėžia narystės NATO svarbą.

„Šiandien galime pagrįstai didžiuotis visuomenės solidarumu ir parama Lietuvos gynybos ir saugumo politikos klausimams. Tai yra stiprus signalas, atgrasantis kitas šalis nuo bet kokių mėginimų abejoti Lietuvos pasirengimu drauge su savo sąjungininkais apginti mūsų žmones ir valstybę“, – Užsienio reikalų ministerijos išplatintame sveikinime sako L.Linkevičius.

Šeštadienį Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose 11-ųjų įstojimo į NATO metinių proga vyko tradiciniu tapęs bėgimas kilimo-tūpimo taku „Runway Run 2015“. Jame dalyvavo daugiau kaip 1,5 tūkst. bėgikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius