Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 01

Dalia Grybauskaitė nekomentuoja teismo sprendimo dėl Vytauto Giržado ir teisėsaugos veiksmų dėl Romo Adomavičiaus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį atsisakė komentuoti teismo sprendimą grąžinti į pareigas buvusį Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos direktoriaus pavaduotoją Vytautą Giržadą.
Romas Adomavičius
Romas Adomavičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kol vyksta teismo procesai, komentuoti negaliu, kad nedaryčiau įtakos teismams“, – pirmadienį Marijampolėje žurnalistams sakė D.Grybauskaitė, paklausta, ar vis dar mano, kad sprendimas atleisti V.Giržadą buvo teisingas ir teisėtas.

Panašios pozicijos šalies vadovė laikėsi ir paprašyta įvertinti teisėsaugos veiksmus kyšio ėmimu įtariamo, bet savo kaltę neigiančio Vilniaus vicemero Romo Adomavičiaus atžvilgiu.

„Vertinti tikrai negalėčiau. Jeigu yra operatyvinė medžiaga, jog pagrindu teisėsaugos institucijos atlieka tyrimą ir tai jų pareiga tai daryti, jeigu yra užfiksuoti faktai dėl vienokio ar kitokio įtariamai nusikalstamos veikos. Negaliu komentuoti, teisėsauga turi daryti savo darbą“, – teigė prezidentė.

Vilniaus apygardos administracinis teismas praeitą savaitę paskelbė, kad buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pavaduotojas V.Giržadas turi būti grąžintas į pareigas. Teismas panaikino du buvusio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio įsakymus dėl leidimo dirbti su slapta informacija ir atleidimo iš tarnybos.

Prezidentė  anksčiau šiemet yra sakiusi, kad vidaus reikalų ministras R.Palaitis, panaikindamas leidimus dirbti su slapta informacija FNTT vadovams, pasielgė įstatymų nustatyta tvarka.

„Po patikrinimo ant abiejų FNTT vadovų krito įtarimų šešėlis. Teisėsaugos institucijų vadovų reputacija neturi kelti jokių abejonių. Ministras pasielgė įstatymų nustatyta tvarka“, – yra sakiusi prezidentė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius