Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 16

Dalia Grybauskaitė: „Neturime teisės trypčioti vietoje ir žvalgytis atgal“

Vasario 16-osios vidurdienį Vilniaus S.Daukanto aikštėje tradiciškai pakeltos visų trijų Baltijos valstybių vėliavos. Tautą sveikindama prezidentė Dalia Grybauskaitė paragino jausti atsakomybę už savo šalį ir vieningai dirbti jos labui. Taip pat ji priminė, kad šiandien yra žmonių, kuriems asmeniniai interesai svarbesni nei valstybės. Bet esą abejojančių buvo ir prieš 96 metus.
Vėliavų pakėlimo ceremonija prie prezidentūros.
Vėliavų pakėlimo ceremonija prie prezidentūros. / Butauto Barausko/BFL nuotr.

Sveikindama tautą prezidentė D.Grybauskaitė kalbėjo, kad nesvarbu, jog Valstybės atkūrimo dieną lyja lietus, kur kas svarbiau, kad nepamirštame Tėvynės gimimo dienos, ir kam turime būti dėkingi už galimybę gyventi Nepriklausomoje Lietuvoje.

„Šiandien Lietuvą sveikina jos tauta, didžiuodamasi ir linkėdama tik gero. Svarbiausia ir prasmingiausia dovana valstybei yra piliečių santaika, bendrystės jausmas, noras gyventi ir dirbti vardan savo šalies ateities. Išgyvenę karus ir trėmimus, okupacijas ir susiskaldymus, jauskime atsakomybę prieš tuos, kurie telkė ir vienijo Lietuvą, kurie kovojo dėl savo ir savo vaikų ateities, kurių dėka šiandien esame laisvi“, – kalbėjo prezidentė.

Prieš 96 metus taip pat buvo žmonių, abejojusių Nepriklausomos Lietuvos idėja, tačiau 20 signatarų sugebėjo pažadinti ir suvienyti tautą, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

D.Grybauskaitė savo kalboje taip pat pabrėžė, kad net ir šiuo metu atsiranda žmonių, kuriems savarankiška Lietuva nėra vertybė, kurie vardan savų interesų gali ir aukoja pamatines tautos idėjas.

„Prieš 96 metus taip pat buvo žmonių, abejojusių Nepriklausomos Lietuvos idėja, tačiau 20 signatarų sugebėjo pažadinti ir suvienyti tautą, – kalbėjo prezidentė. – Šiandien neturime teisės trypčioti vietoje, žvalgytis atgal, delsti prisiimti visapusišką atsakomybę už savo šalį ir jos žmonių gerovę. Mūsų pastangos ir sprendimai reikalingi Lietuvos ateičiai. Taip pat kaip ir mūsų susitelkimas, pasitikėjimas vienas kitu ir tikėjimas Lietuva.“

Baigdama savo kalbą prezidentė paragino branginti ir būti atsakingiems už tai, kad jungia – Tėvynė, kalba, šalies istorija ir tradicijos. Esą tik vieninga tauta gali daugiau, nes „visi kartu esame Lietuva“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius