Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 24

Dalia Grybauskaitė Niujorke dalyvaus JT Generalinėje Asamblėjoje

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Niujorke dalyvaus 67-ojoje Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos bendrųjų debatų sesijoje. Šiemet pasaulio lyderiai diskutuos, kaip taikiomis priemonėmis spręsti tarptautinius nesutarimus.
Dalia Grybauskaitė JT Generalinėje Asamblėjoje
Dalia Grybauskaitė JT Generalinėje Asamblėjoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lietuvos vadovė pabrėžia, kad energetika yra viena iš pagrindinių šiuolaikinių konfliktų priežasčių, ir Niujorke ragins tarptautinę bendruomenę skirti ypatingą dėmesį energetinių konfliktų prevencijai, rašoma pranešime spaudai.

Pasak šalies vadovės, netolygus energijos išteklių pasiskirstymas pasaulyje leidžia kai kurioms šalims piktnaudžiauti monopoline padėtimi, daryti politinį spaudimą, kelti tarptautinę įtampą ir kurstyti energetinius karus.

Prezidentės teigimu, aiškių ir visuotinai privalomų taisyklių, kurios garantuotų šalims vienodas galimybes apsirūpinti energetiniais ištekliais ir užkirstų kelią piktnaudžiavimui energetine priklausomybe, sukūrimas ir įgyvendinimas yra svarbiausia energetinių konfliktų prevencijos sąlyga.

Vizito metu prezidentė kartu su pasaulio valstybių lyderiais dalyvaus JT Generalinio Sekretoriaus Ban Ki Moono rengiamuose darbo pietuose ir dvišalių pokalbių susitiks su kitų šalių vadovais.

Lietuvos vadovė taip pat susitiks su Latvijos prezidentu Andriu Bėrziniu paminėti Baltų vienybės dieną.

Niujorke Prezidentė aplankys Rugsėjo 11-osios aukoms atminti skirtą memorialą, kuris yra įsteigtas sugriautų Pasaulio prekybos centro „Dvynių" vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius