Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 07

Dalia Grybauskaitė: patiriu spaudimą dėl siekio demonopolizuoti šilumos ūkį

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį viešėdama Seime pareiškė patirianti spaudimą iš lobistinių grupių, kad Šilumos ūkio įstatymas, pagal kurį būtų atskirta šilumos gamyba, tiekimas ir administravimas, nebūtų priimtas.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Spaudimą, aš ir mano komanda patiria iš kai kurių lobistinių grupių, siekiama, kad šis įstatymas nebūtų priimtas. Tai galiu patvirtinti viešai. Yra interesas, kad šilumos ūkio pataisos nejudėtų, kad monopolistai, kurie ir gamina šilumą, ir tiekia, ir administruoja, išliktų nepaliesti“, – kalbėjo prezidentė.

Tačiau į teisėsaugą dėl patiriamo spaudimo prezidentė nesikreips. Anot jos, vien „pojūčio“ nepakanka tam, kad neteisėtą įtaką besistengiantys daryti asmenys būtų patraukti atsakomybėn.

„Vien pojūčių, tam kad galima būtų imtis teisinių priemonių, neužtenka. Dar reikalingi įrodymai“, – sakė ji.

Pasak prezidentės, ar lobistai padarys įtaką Lietuvos politikams įrodymu taps Seimo balsavimas dėl šio įstatymo.

„Įrodymus pateiks, matyt, Seimo komitetas ir Seimas. Jei jis sąmoningai blokuos ir nepriims įstatymo, tada labai aiškiai galėsime Lietuvos žmonėms pasakyti, kad būtent ne visas Seimas, bet kai kurie Seimo nariai yra atsakingi už tai, kad buvo atsisakyta šanso sumažinti šilumos kainas“, – kalbėjo prezidentė.

Kad kai kurie Seimo nariai yra ypatingai veikiami ar net „vykdo kažkieno prašymus“ pripažįsta ir Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

Tai, ką prezidentė sakė, iš tiesų aš tą akivaizdžiai matau: šiai pataisai yra registruota daugybė kitų pataisų, kurios iš esmės paneigia registruotą pataisą. Kad yra suinteresuotų grupių, kurios nori, kad pataisa nebūtų Seime priimta, yra faktas. Ko gero, ir Ekonomikos komitete yra Seimo narių, kurie galbūt dirba su kažkuo arba vykdo kažkieno prašymus, kad būtų blokuojamas šitas procesas“, – sakė ji.

Kita vertus, Seimo pirmininkė pabrėžė tikinti, kad paraginus kuo greičiau įstatymo pataisą apsvarstyti komitete ir galiausiai balsuojant dėl jo Seimo plenarinių posėdžių salėje, dauguma parlamentarų pasisakys už tai, kad Šilumos ūkio įstatymo pataisos būtų priimtos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius