Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 12

Dalia Grybauskaitė patvirtino, kad Daiva Ulbinaitė ir kiti jos darbuotojai neteko leidimo dirbti su slapta informacija

Prezidentė Dalia Grybauskaitė patvirtino, kad Prezidentūroje daliai pareigybių panaikintas reikalavimas turėti leidimą dirbti su slapta informacija. Toks reikalavimas netaikomas ir vyriausiajai prezidentės patarėjai, spaudos tarnybos vadovei Daivai Ulbinaitei.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

„Nepanaikintas leidimas dirbti, tiesiog toms pareigybėms nereikia leidimo dirbti su slapta informacija ir ne tik šitai. Mes peržiūrėjome visas pareigybes Prezidentūroje ir manome, kad buvo pertekliniai reikalavimai, kad net sekretorėms buvo reikalingas toks leidimas, kada per 4,5 metų mano darbo nė karto nė vienos pažymos nėra iš viso mačiusios“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė prezidentė.

Dėl informacijos, ar D.Ulbinaitei pareikšti įtarimai, D.Grybauskaitė pasiūlė kreiptis į prokurorus.

Šalies vadovė teigė pasitikinti savo patarėja ir nematanti jai kliūčių toliau dirbti Prezidentūroje.

„Aš ja pasitikiu“, – teigė šalies vadovė.

Tomo Lukšio/BFL nuotr./Daiva Ulbinaitė
Tomo Lukšio/BFL nuotr./Daiva Ulbinaitė

Dienraštis „Lietuvos rytas“ ketvirtadienį pranešė, kad prezidentės atstovei spaudai D.Ulbinaitei panaikintas reikalavimas turėti leidimą dirbti su slapta informacija.

Laikraštis tokį žingsnį sieja su galimais įtarimais dėl valstybės paslapties atskleidimo, kuriuos pareiškus patarėja negalėtų gauti slaptos informacijos. Teisėsauga ir Prezidentūra iki šiol oficialiai nepatvirtino, kad kam nors būtų pareikšti įtarimai dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) informacijos nutekinimo.

Pagal ankstesnį vyriausiosios prezidentės patarėjos pareigybės aprašymą, Spaudos tarnybai vadovaujanti D.Ulbinaitė privalėjo turėti leidimą dirbti su valstybės paslaptį sudarančia informacija, klasifikuojama slaptumo žyma visiškai slaptai.

Tačiau pastaruoju metu nė vienam iš penkių Spaudos tarnyboje dirbančių prezidentės patarėjų šis reikalavimas nebėra taikomas. Įvykusius pasikeitimus „Lietuvos rytui“ trečiadienį patvirtino ir prezidentės Spaudos tarnyba, tačiau, anot dienraščio, neatsakė, kada ir kodėl taip buvo padaryta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius