-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 20

Dalia Grybauskaitė po lėktuvo An-2 paieškos: darysime išvadas dėl žmonių tinkamumo pareigoms

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad virš Baltijos jūros šeštadienį dingusio ir jos dugne antradienį rasto lėktuvo An-2 bei jo pilotų paieška organizuota neprofesionaliai, bus aiškinamasi, ar atsakingi asmenys tinkamai vykdė pareigas.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Daryti reikės rimtas išvadas, rimtus pakeitimus – ir procedūrose, ir atsakomybės paskirstyme, net galbūt (spręsime) ir atskirų žmonių neatitikimą savo pareigoms“, – LRT radijui trečiadienį sakė šalies vadovė.

Anot jos, Lietuvos tarnybos paiešką organizavo lėtai ir nenuosekliai.

„Veiksmai buvo neoperatyvūs, tai yra pavėluoti, nenuoseklūs, nes tai nuspręsta ieškoti, tai nutraukti, tai vėl ieškoti. Tuo labiau, kad nutraukti iš viso nebuvo galima, nes tiek tarptautinės konvencijos, tiek mūsų pačių įsipareigojimai ir sau, ir kitiems yra, kad paieška ir gelbėjimo operacijos turi būti tęsiamos tol, kol nebelieka jokios pagrįstos vilties išgelbėti likusius gyvus žmones. Taigi tai buvo ir pavėluota, ir neoperatyvu, nenuoseklu, ir, svarbiausia, neprofesionalu“, – dėstė D.Grybauskaitė.

Kartu ji pažymėjo, kad gelbėtojai su dingusiųjų artimaisiais bendravo nepakankamai, komunikacija, anot prezidentės, buvo „ignoruojanti žmones“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius