Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 06

Dalia Grybauskaitė Prezidentų ąžuolyne pasodino ąžuoliukus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė šeštadienį lankėsi Ignalinos rajone ir ant Ladakalnio esančiame Prezidentų ąžuolyne pasodino du ąžuoliukus.
Dalia Grybauskaitė sodina ąžuoliuką.
Dalia Grybauskaitė sodina ąžuoliuką. / lrp.lt nuotr.

„Prezidentų ąžuolynas vienoje gražiausių Lietuvos vietų – valstybės kūrimo ir darbų tęstinumo simbolis. Prisimindami svarbiausius valstybės kūrėjus ir tęsdami jų darbus, stipriname savo valstybę. Tegul šie ąžuolai įkvepia kiekvieną lietuvį labiau mylėti savo šalį ir visada ginti jos laisvę“, – sakė šalies vadovė.

Pasak Prezidentūros pranešimo, Lietuvos laisvės kovoms atminti D.Grybauskaitė pasodino ąžuoliuką generolui Jonui Žemaičiui, kuris 2009 metais buvo pripažintas ketvirtuoju Lietuvos prezidentu. Šalies vadovė taip pat pasodino savo ąžuolą, skirtą Lietuvai ir jos žmonėms.

Prezidentų ąžuolynas ant Ladakalnio buvo pradėtas sodinti prezidento Algirdo Brazausko iniciatyva. Prieš penkiolika metų jis pasodino du ąžuolus – prezidento Antano Smetonos ir savo, simboliškai sujungdamas du istorinius laikotarpius – paskelbtos ir atkurtos nepriklausomos Lietuvos.

Šeštadienį šalies vadovė taip pat apsilankė Ignalinos krašto amatų ir rudens gėrybių mugėje.

„Šį rudenį turime kuo didžiuotis – visoje Lietuvoje užderėjo gausus derlius. Amatų ir rudens gėrybių šventė suteikia progą sutelkti bendruomenę ir visiems kartu pasidžiaugti darbo rezultatais. Ignalinos kraštą garsina darbštūs ir kūrybingi žmonės. Jų pasiekimai įkvepia visus šalies žmones“, – sakė D.Grybauskaitė.

Apdovanodama konkurso „Metų ūkis 2012“ laimėtojus, šalies vadovė pabrėžė, kad Ignalinos krašto ūkininkams tenka įdėti daugiau pastangų ir sumanumo dirbant nederlingą žemę, todėl užaugintas derlius čia dar vertingesnis.

Prezidentės teigimu, Ignalinos kraštas, vienas gražiausių Aukštaitijos kampelių, garsėja ne tik ežerais, bet ir gera kaimo turizmo bei žiemos sporto infrastruktūra. Kad būtų užtikrinta tolesnė regiono ekonominė gerovė, svarbu plėtoti turizmo paslaugas ir efektyviau išnaudoti gamtos teikiamus privalumus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius