Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 10 /13:15

Dalia Grybauskaitė: rinkimai dar nesibaigė

Seimo rinkimai dar nesibaigė, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė ir ragina Lietuvos piliečius balsuoti antrajame rinkimų ture.

„Akivaizdu, kad žmonės balsavo už permainas ir prieš skandaluose paskendusią koaliciją. Bet rinkimai dar nesibaigė – kam patikėti šalį, rinkėjai galutinai nuspręs antrajame rinkimų ture“, – teigia šalies vadovė.

„Rinkėjai pasisakė už atsakingumą, skaidrumą ir pokyčius, bet rinkimai dar nesibaigė, todėl kviečiu visus dalyvauti antrajame rinkimų ture ir priimti galutinį sprendimą, kam patikėti šalį“, – prezidentės spaudos tarnybos išplatintame vaizdo įraše sakė D.Grybauskaitė.

Opozicinė Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) aplenkė iki šiol Seimo rinkimų pirmajame ture pirmavusią neparlamentinę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą, rodo pirminiai Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys.

Suskaičiavus balsavimo rezultatus 1982 apylinkėse iš 1996, konservatoriai surinko 21,6 proc. balsų ( iš viso 271671 balsų) ir gali tikėtis 20 mandatų. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai tenka 21,6 proc. – iš viso 271648 balsų ir 19 mandatų.

Atotrūkis tarp partijų tesiekia 23 balsus, tačiau jis dar gali keistis, nes negauti duomenys iš kai kurių apylinkių.

Toliau eina Lietuvos socialdemokratų partija su 14,44 proc. balsų ir 13 mandatų, Liberalų sąjūdis, gavęs 9 proc. balsų ir 8 mandatus, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, surinkusi 5,4 proc. ir užsitikrinusi 5 mandatus, bei partija „Tvarka ir teisingumas“ su 5,3 proc. balsų bei 5 mandatai.

2012 ir 2016 metų rinkimų daugiamandatėje apygardoje rezultatų palyginimas
2012 ir 2016 metų rinkimų daugiamandatėje apygardoje rezultatų palyginimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius