Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 01

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Rumšiškėse kepė blynus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Lietuvos liaudies buities muziejuje dalyvavo tradicinėje Užgavėnių šventėje. Šalies vadovė apžiūrėjo Užgavėnių kaukių parodą, aplankė amatų ir kulinarinio paveldo mugę, Žemaitijos sodybose stebėjo folkloro grupių pasirodymą, bendravo su į šventę susirinkusiais žmonėmis ir kepė blynus.
Užgavėnių šventė
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vos atvykusi į šventę prezidentė pasisveikino su miestelyje susirinkusiais lankytojais. Šalia groję muzikantai sušuko „Kaunas už Dalią Grybauskaitę“, ir tuoj pat pakilo rankų jūra.

Apžiūrinėdama, kuo prekiaujama mugėje, šalies vadovė sulaukė dovanų. Gavusi rūkytos mėsos gaminių ketino už juos susimokėti, tačiau prekybininkai atlygio atsisakė. Paklausta ,kokius patiekalus mėgsta labiausiai, prezidentė prasitarė, kad mėsą ji valgo retai. Labiausiai ji mėgsta jūros gėrybes ir žuvies patiekalus.

Užgavėnių šventė sutapo su D.Grybauskaitės gimimo diena. Šiandien ji mini savo 58-ąjį gimtadienį. Ta proga ji sulaukė sveikinimų iš renginio lankytojų. Vienas vyras įteikė puokštę rožių. Prezidentė noriai fotografavosi su žmonėmis, o viena iš renginio dalyvių pasidabinusi kauke mėgino sužinoti prezidentės nuomonę apie žemės pardavimo referendumą, tačiau D.Grybauskaitė išsisuko nuo atsakymo, pasakydama, kad tai kiekvieno Lietuvos piliečio asmeninis reikalas.

„Džiaugiuosi, kad daug žmonių, kad oras santykinai neblogas, bent jau nelyja. Dar ne taip šilta, kaip norėtumėm, bet nepamirškim – dar tik kovo 1-oji, dar tik pirmoji pavasario diena“, – apie renginį sakė šalies vadovė.

VIDEO: Dalia Grybauskaitė Lietuvos liaudies buities muziejuje

Užgavėnės – žiemos šventė, kurios paskirtis – išvyti žiemą, prisišaukti pavasarį. Ši šventė nuo senų laikų žinoma visoje Europoje. Kitą dieną po Užgavėnių prasideda Gavėnia, trunkanti iki Velykų, šiuo laikotarpiu skatinamas pasninkavimas. Šventė yra pagoniška, tačiau vėliau glaudžiai susieta su krikščionybe. Seniau ji buvo vadinama Ragučio švente.

Užgavėnės – paskutinė žiemos mėsiedo diena, per kurią daug valgoma, ypač mėsiškai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius