Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 09

Dalia Grybauskaitė sako, kad dėl vykdomos politikos yra puolama sistemos

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia jaučianti interesų grupių spaudimą ir apgailestauja, kad vyraujantis iškreiptas požiūris į valstybės valdymą nuo politikos atbaido talentingus žmones.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

„Totalus puolimas ir labai platus man skirtos kritikos diapazonas rodo tik viena – sistema iki šiol mane verčia būti jos dalimi. Nenori priimti savarankiško žmogaus, iki šiol protestuoja ir mėgina naikinti, stengiasi priversti paklusti“, – interviu portalui diena.lt sakė šalies vadovė.

Ji pažymėjo, kad šiuo metu Lietuvoje vyrauja iškreiptas požiūris į valstybės valdymą.

„Radikalių pokyčių, lūžio metais žmonės aukojasi, negalvoja apie asmeninę gerovę. Dabar atsiranda vis daugiau atsargumo, nenoro eiti ir drąsiau spręsti problemas. Tai pastebiu ir teisėsaugos, ir kitose institucijose: žmonės nori asmeninių garantijų, ramybės, jie nelinkę rizikuoti. Vakaruose politika suprantama kaip darbas žmonėms. Lietuvoje geru politiku laikomas žmogus, dirbantis sau ar interesų grupei. Taip daugelis supranta buvimo politiku tikslą. Absoliučiai iškreiptas požiūris. Štai dėl šios priežasties talentingesni žmonės nenori eiti į politiką. Jie suvokia, kad tai ne pati švariausia veikla“, – dėstė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius