Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 28

Dalia Grybauskaitė: saugi migracija yra šiandieninio globalaus pasaulio iššūkis

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Tarptautinės migracijos organizacijos generaliniu direktoriumi Williamu Lacy Swingu.
Dalia Grybauskaitė su Williamu Lacy Swingu
Dalia Grybauskaitė su Williamu Lacy Swingu / Prezidentės spaudos tarnybos nuotr.

Kaip praneša prezdientūra, susitikime sutarta pasirašyti dvišalį bendradarbiavimo memorandumą su Tarptautinės migracijos organizacija dėl pagalbos Lietuvos Respublikos piliečiams, pakliuvusiems į keblias situacijas tose valstybėse, kuriose nėra mūsų šalies diplomatinių ir konsulinių atstovybių.

Šalies vadovės teigimu, saugi migracija yra šiandieninio globalaus pasaulio iššūkis. Todėl migracijos klausimai bus svarbūs Lietuvai pirmininkaujant ES Tarybai. Susitikime sutarta, jog Lietuvos pirmininkavimo metu bus bendradarbiaujama su Tarptautinės migracijos organizacija, keičiamasi naudinga patirtimi ir informacija.

Su migracijos tema yra susiję net keli Lietuvos pirmininkavimo prioritetai – ES išorės sienų apsaugos stiprinimas ir Rytų partnerystė, kurios vienas pagrindinių elementų yra palengvintos galimybės šių šalių piliečiams įvažiuoti ir keliauti po Europos Sąjungą.

Lietuva siekia, kad jos pirmininkavimo metu būtų spartinamas ES „Išmaniųjų sienų paketo" (Smart borders package) įgyvendinimas. Šis paketas numato įdiegti bendrą ES atvykimo ir išvykimo fiksavimo sistemą (entry-exit system) ir sukurti registruoto keliautojo programą. Tai padėtų lengviau nustatyti į ES atvykusių asmenų buvimo vietą, efektyviau keistis informacija, palengvintų sienų kontrolės procedūras ir didintų bendrą saugumą ES viduje.

Supaprastintą ES vizų režimą šiuo metu turi ir derybose dėl bevizio režimo dalyvauja Rytų partnerystės šalys Gruzija, Moldova ir Ukraina. Pažangos ir konkrečių rezultatų tikimasi Rytų partnerystės valstybių vadovų susitikime Vilniuje, kuris įvyks Lietuvos pirmininkavimo ES metu.

Susitikime taip pat aptartos bendradarbiavimo galimybės su šia organizacija kartu rengiant Rytų partnerystės šalių pareigūnus Lietuvos pasieniečių mokymo centre Medininkuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius