Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 10 23

Dalia Grybauskaitė susitiko su naujuoju Europos Žmogaus Teisių Teismo teisėju Egidijumi Kūriu

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su naujuoju, nuo Lietuvos išrinktu Europos Žmogaus Teisių Teismo teisėju profesoriumi Egidijumi Kūriu.
Egidijus Kūris ir Dalia Grybauskaitė
Egidijus Kūris ir Dalia Grybauskaitė / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Susitikime aptartos Europos Žmogaus Teisių Teismo veiklos aktualijos, pagrindinės žmogaus teisių apsaugos problemos, su kuriomis susiduria Lietuva. Europos Žmogaus Teisių Teisme šiuo metu yra nagrinėjama apie 300 bylų prieš Lietuvą. Daugiausia yra kreipiamasi dėl pernelyg ilo bylų nagrinėjimo, nuosavybės teisių atkūrimo, privatizavimo procesų pažeidimų,.

Lietuvai ratifikavus Europos žmogaus teisių konvenciją 1995 metais, iki šiol Europos Žmogaus Teisių Teismas 71 byloje pripažino, kad mūsų valstybė pažeidė Konvencijoje garantuojamas teises ir laisves. Europos Žmogaus Teisių Teismo praktika yra svarbi aiškinant ir taikant Lietuvos teisę.

Prezidentė palinkėjo išrinktajam Europos Žmogaus Teisių Teismo teisėjui E. Kūriui sėkmės einant šias atsakingas pareigas. E. Kūris yra trečiasis Europos Žmogaus Teisių Teismo teisėjas nuo Lietuvos.

Vilniaus universiteto Teisės fakulteto profesorius E. Kūris 1999-2008 metais buvo Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo teisėjas, o 2002-2008 metais ėjo šio teismo pirmininko pareigas.

Europos Žmogaus Teisių Teismo teisėju E. Kūris buvo išrinktas Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos plenarinės sesijos metu įvykusiuose rinkimuose balsų dauguma pirmame ture iš trijų Lietuvos pateiktų kandidatų. Egidijaus Kūrio devynerių metų kadencija Strasbūro teisme prasidės nuo lapkričio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius