Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 03

Dalia Grybauskaitė: „Tikėjimas stiprėjančia Lietuva grąžina lietuvius namo“

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino konferencijos „Atgal į Lietuvą" (Backto.lt) dalyvius ir pakvietė naujų darbo bei verslo galimybių ieškoti Lietuvoje.
Dalia Grybauskaitė paskelbė Nacionalinės bibliotekų savaitės pradžią.
Dalia Grybauskaitė / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojama Londono konferencija yra ketvirtasis projekto „Atgal į Lietuvą" renginys. Šios prieš metus gimusios iniciatyvos tikslas - pakviesti užsienyje studijuojančius ir dirbančius lietuvius savo žinias bei patirtį pritaikyti Lietuvoje, išgirsti apie atsiveriančias naujas galimybes Tėvynėje ir susipažinti su grįžusiųjų sėkmės istorijomis. Trys tokios konferencijos jau įvyko Kopenhagoje, Stokholme ir Osle.

Šalies vadovė konferencijos sveikinimo laiške pabrėžia, jog Lietuva atsigauna po krizės ir tampa vis patrauklesnė verslui. Gerėja ne tik investicinė aplinka bei verslo sąlygos, bet ir trečdaliu išaugo gyvenimo gerovės lygis.

„Tikėjimas stiprėjančia Lietuva sugrąžina vis daugiau lietuvių namo. Daugėja tikinčių, kad Lietuvoje galima sėkmingai kurti savo verslą ir saugią šeimos ateitį. Grįžtama su naujomis žiniomis, idėjomis ir investicijomis, įgyta patirtis sėkmingai pritaikoma Tėvynėje. Kartu mes kuriame pažangią ir veržlią Lietuvą", - teigia Prezidentė.

Pasak Prezidentės, per keletą metų grįžusiųjų į Lietuvą skaičius išaugo - nuo 4 tūkstančių 2010 m. iki beveik 19 tūkstančių praėjusiais metais. Sugrįžę lietuviai savo žinias ir patirtį sėkmingai pritaiko finansų, inovacijų srityse, valstybiniame bei privačiame sektoriuose. Vienas ryškiausių pavyzdžių, Prezidentės teigimu, yra broliai Vizbaros, kurie baigę mokslus užsienyje Lietuvoje įkūrė sėkmingą lazerių ir aukštųjų technologijų kompaniją „Brolis semiconductors".

Šalies vadovė taip pat pažymi, kad vis didesnį pasitikėjimą Lietuva rodo ir užsienio investuotojai. „Barclays", „Western Union", „IKEA" ir kitos kompanijos plečia verslą mūsų šalyje, nes pagal darbuotojų išsilavinimą ir kvalifikaciją Lietuva yra geriausiųjų šešetuke ES. Lietuva tampa viena palankiausių valstybių verslui. Pasaulio Banko tyrimo „Doing Business" 2013 m. duomenimis mūsų šalis pa&scaron ;oko š 17 vietą pasaulyje pagal geras sąlygas verslui.

 

Valstybės vadovė palinkėjo Anglijos lietuviams tikėti savo Tėvyne, palaikyti su ja nenutrūkstamą ryšį, toliau burtis į bendruomenes, puoselėti gimtąją kalbą ir papročius bei pabrėžė, jog kiekvienas lietuvis yra reikalingas Lietuvai.

 

Prezidentės sveikinimas perduotas iš lituanistinės „EC Lighthouse" mokyklos mokiniams ir mokytojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius