-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 03 /15:05

Dalia Grybauskaitė: „Maxima“ veiksmų turėjo imtis anksčiau

Lietuvos prezidentė antradienį pareiškė, jog Lietuva turėtų pasimokyti iš Rygos tragedijos, kai, sugriuvus prekybos centrui „Maxima“, žuvo daugiau kaip pusšimtis žmonių. Anot Dalios Grybauskaitės, reikia galvoti apie visų pastatų saugumą, ne tik prekybos centrų.
Dalia Grybauskaitė Nemajūnų dienos centre
Dalia Grybauskaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Gal koncentruokimės ne tik į prekybos centrus. Reikia galvoti apskritai apie pastatų saugumą. Kiek žinau, Vyriausybė, Vidaus reikalų ministerija ir Aplinkos ministerija tuo užsiima. Labai tikiuosi, kad šią pamoką išmoksime ir mes, ne tik Latvija“, – antradienį žurnalistams Kaune sakė prezidentė. 

Pasak prezidentės, apie tragediją ji kalbėjosi su Latvijos prezidentu Andriumi Bėrziniu Vilniuje per Rytų partnerystės viršūnių susitikimą.

Prezidentės manymu, „Maxima“ pavėlavo tinkamai reaguoti į įvykusią tragediją.

Pasak prezidentės, apie tragediją ji kalbėjosi su Latvijos prezidentu Andriumi Bėrziniu Vilniuje per Rytų partnerystės viršūnių susitikimą.

„Maximos“ veiksmai, reakcija, mes visi matome, gerokai pavėluota. Dabar imamasi tų veiksmų, kurie gali turėti rezultatą, bet jie turėjo būti priimti, ko gero, anksčiau“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

„Maxima Group“ valdybos narys ir grupės įkurtos krizės valdymo grupės vadovas Ignas Staškevičius antradienį Rygoje pareiškė, jog po tragedijos Rygoje prekybos tinklas keičia strategiją ir stabdo plėtrą Latvijoje. Anot jo, keisti tinklo pavadinimo kol kas neplanuojama.

Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius antradienį sakė, jog  statybų priežiūra Lietuvoje nebus liberalizuojama, mažinant prievoles statybininkams.

Rygos „Maxima“ prekybos centro stogas įgriuvo lapkričio 21 dienos vakarą. Per tragišką incidentą žuvo 54 žmonės, tarp jų trys gelbėtojai, o dar dešimtys žmonių buvo sužeisti. Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis praėjusią savaitę priėmė politinę atsakomybę ir atsistatydino.

„Maxima Grupė“ praėjusį ketvirtadienį atleido iš pareigų „Maxima Latvija“ valdybos pirmininką Gintarą Jasinską, kurio vieši pasisakymai apie šią tragediją sukėlė pasipiktinimo audrą Latvijoje.

„Vilniaus prekybai“ priklauso po 100 proc. įmonės „Maxima“ akcijų. Pagrindinis „Vilniaus prekybos“ grupę kontroliuojantis asmuo yra  verslininkas Nerijus Numavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius