Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 12

Dalia Grybauskaitė tikisi, kad sankcijos Rusijai bus pratęstos

Prezidentė Dalia Grybauskaitė tikisi, kad po poros savaičių posėdžiaujanti Europos Vadovų Taryba (EVT) nuspręs atskiriems Rusijos ekonomikos sektoriams pratęsti sankcijas, galiojančias nuo pernai liepos.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Priežasčių, kodėl būtų galima keisti europinės politikos kryptį, tikrai nėra. Atvirkščiai, eskalacija karinių veiksmų tebevyksta, Minsko susitarimai (...) praktiškai neįgyvendinami, o tai bent jau duoda pagrindą pratęsti sankcijas ilgesniam laikui“, – žurnalistams penktadienį Vilniuje sakė D.Grybauskaitė.

Ji nesiėmė vertinti, ar Europos vadovai nuspręs sankcijas sugriežtinti. Pasak prezidentės, tai priklausys nuo pačios Rusijos elgsenos.

Pernai liepos pabaigoje Europa įvedė sankcijas Rusijos finansų, ginklų ir energetikos sektoriams už šios šalies vaidmenį kare Ukrainoje. Jos buvo paskelbtos po to, kai virš Rytų Ukrainos buvo numuštas keleivinis „Malaysia Airlines“ orlaivis.

Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai šių metų pradžioje šešiems mėnesiams pratęsė pernai kovą paskelbtas sankcijas, taip pat ir išplėsdama asmenų, kuriems taikomos varžomosios priemonės, sąrašą. Pastarosios sankcijos buvo paskelbtos po to, kai Rusija aneksavo Krymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius