Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 21

Dalia Grybauskaitė vasarį Pietų Korėjoje krikštys SGD laivą-saugyklą

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė vasario viduryje ketina vykti į Pietų Korėją, kur dalyvaus oficialiose suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo laivo-saugyklos krikštynose.
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prezidentės vyriausiasis patarėjas socialinės politikos ir ekonomikos klausimais Nerijus Udrėnas antradienį interviu Žinių radijui pranešė, kad prezidentė ceremonijoje dalyvaus vasario 19 dieną.

Anot jo, krikštynų metu laivui bus suteiktas „Independence“ (liet. „Nepriklausomybė“) vardas.

Išdujinimo laivą Norvegijos bendrovės „Hoegh LNG“ užsakymus stato Pietų Korėjos laivų statykla „Hyundai Heavy Industries“ – šiuo metu jau pradėti laivo bandymai, o Klaipėdą jis turėtų pasiekti rudenį. Laivo ilgis siekia 294 metrus, plotis – 46 metrus, greitis – 18 mazgų.

„Klaipėdos nafta“ laivą nuomos 10 metų, už nuomą bendrovė per 10 metų sumokės 689 mln. JAV dolerių (apie 1,791 mlrd. litų). Norvegijos įmonė ne tik nuomos laivą su įgula, bet ir teiks jo priežiūros ir operavimo paslaugas. Po dešimtmečio „Klaipėdos nafta“ laivą galės išpirkti, tačiau neatskleidžiama, už kokią sumą.

Laive, kuris stovės Klaipėdos uosto pietinėje dalyje prie Kiaulės nugaros, bus įrengtos talpyklos ir išdujinimo įranga, iš jo bus nutiestas vamzdis iki magistralinio dujotiekio.

Terminalas turėtų pradėti veikti šių metų gruodžio 3-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius