Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 08

„Global Post“: vos keli Europos vadovai vyrai drąsa gali prilygti Daliai Grybauskaitei

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė yra tarp didžiausią politinį vaidmenį Europoje šiuo metu atliekančių moterų, skelbia amerikiečių naujienų portalas globalpost.com. „Kai reikia pasipriešinti Vladimirui Putinui, vos keli Europos vadovai vyrai gali drąsa prilygti Lietuvos prezidentei“, – ją giria portalas.
DaliaGrybauskaitė
DaliaGrybauskaitė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Portalas paskelbė, kad Vokietijos kanclerė Angela Merkel yra galingiausia Europos moteris, tačiau pažymėjo, kad yra ir kitų reikšmingų politikių, ir paskelbė penkias mažiau žinomas, tačiau pasižymėjusias moteris.

Į šį penketuką D.Grybauskaitė pirmiausia pateko dėl savo stiprios kritikos Rusijos atžvilgiu.

„Turinti juodą karate diržą ir mokanti penkias kalbas, 59-erių D.Grybauskaitė yra viena stipriausių Europoje Rusijos lyderio kritikų dėl Ukrainos pasiglemžimo“, – pažymi portalas.

Jis primena Lietuvos vadovės pareiškimus, kuriais ji Rusiją yra pavadinusi teroristine valstybe, ir sako, kad tai yra drąsu 3 milijonus gyventojų turinčiai šaliai, kuri ribojasi su Rusija ir plėtoja su ja verslo ryšius. Be nepaklusnių kalbų D.Grybauskaitei skiriami nuopelnai už suskystintų gamtinių dujų terminalą mažinant energetinę priklausomybę nuo Rusijos, taip pat už iniciatyvą vėl į kariuomenę kviesti šauktinius.

Penketuke taip pat yra eurokomisarė Cecilia Malmstrom, Vokietijos gynybos ministrė Ursula von der Leyen, Škotijos pirmoji ministrė Nicola Sturgeon ir Ispanijos vicepremjerė Soraya Saenz de Santamaria.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius