-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 11

Dalia Grybauskaitė: VRM užduotis – kad migracijos politika atitiktų valstybės interesus

Vidaus reikalų ministerija (VRM) turi spręsti įsisenėjusias korupcijos ministerijoje ir pavaldžiose įstaigose problemas bei užtikrinti, kad migracijos politika neprasilenktų su valstybės saugumo interesais, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Saulius Skvernelis ir Dalia Grybauskaitė
Saulius Skvernelis ir Dalia Grybauskaitė / R.Dačkaus nuotr.

„Vienas po kito pastaruoju metu į viešumą iškylantys korupcijos, neskaidrių viešųjų pirkimų, galimos prekybos poveikiu skandalai Vidaus reikalų ministerijoje ir jai pavaldžiose įstaigose, su valstybės saugumo interesais prasilenkiantys migracijos tarnybų sprendimai rodo įsisenėjusias, paveldėtas šios sistemos problemas“, – D.Grybauskaitės poziciją po trečiadienio susitikimo su vidaus reikalų ministru Sauliumi Skverneliu žurnalistams perdavė atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė.

Pasak jos, ministras dirba jau beveik šimtą dienų ir „tikrai aktyviai kelia visas problemas į viešumą“, tačiau to esą neužtenka ir „metas imtis konkrečių darbų“, kad situacija keistųsi iš esmės.

Problemos migracijos tarnyboje toleruotos ilgai

Daugelį metų toleruotos problemos migracijos tarnybose lėmė, kad migracijos politika ima prasilenkti su valstybės interesais ir netgi kelia grėsmę nacionaliniam saugumui, – D.Ulbinaitė.

D.Ulbinaitė pabrėžė, kad ypač principingo požiūrio reikia šalinant korupcines apraiškas Vidaus reikalų ministerijoje ir jai pavaldžiose institucijose – ministerijai esą nereikėtų „dubliuoti Specialiųjų tyrimų tarnybos darbo“ aiškinantis korupcinius nusikaltimus sistemoje, o turėtų būti stiprinamas prevencinis darbas pačioje ministerijoje.

„Daugelį metų toleruotos problemos migracijos tarnybose lėmė, kad migracijos politika ima prasilenkti su valstybės interesais ir netgi kelia grėsmę nacionaliniam saugumui. Todėl šiam ministrui tenka didelis iššūkis ir atsakomybė išvalyti ir radikaliai pertvarkyti šią sritį“, – nurodė atstovė spaudai.

Pasak jos, „būtina imtis skubių priemonių užkirsti kelią tarptautinio masto nusikaltėliams gauti laisvai gauti leidimus gyventi Lietuvoje“. D.Ulbinaitė nurodė, kad prezidentė yra pateikusi Užsieniečių teisinės padėties įstatymo pataisas, kuri sugriežtins tokių leidimų išdavimo tvarką.

Skyrė dėmesio visuomenės saugumui

Šalies vadovė su ministru taip pat aptarė valstybės ir visuomenės saugumo situaciją. Jos teigimu, VRM prioritetų sąraše turi būti saugumą užtikrinančios priemonės.

„Vidaus reikalų ministerijai tenka dviguba atsakomybė tiek prisidedant prie geopolitinių iššūkių ir stiprinant valstybės saugumą, tiek pasirūpinant viešuoju saugumu šalies viduje. Įsigaliojus Karo padėties įstatymo pataisoms, Vidaus reikalų ministerija turi užtikrinti reikiamą Viešojo saugumo tarnybos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir Vadovybės apsaugos departamento pareigūnų parengtį valstybės gynimui“, – Prezidentūros pranešime cituojama D.Grybauskaitė.

Anot jos, taip pat būtina sustiprinti strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių objektų apsaugą, tinkamai ir operatyviai reaguoti į antikonstitucinį nesantaikos kurstymą šalyje.

Per susitikimą kalbėta ir apie policijos vaidmenį efektyviai rūpinantis visuomenės saugumu – policijos patruliavimui šiemet skyrus papildomą finansavimą žmonės turi būti tikri, kad prireikus sulauks skubios pagalbos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius