-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 25

Daliai Teišerskytei Seimo etikos sargai siūlė nerizikuoti vesti laidos senjorams

Seimo etikos sargai komisijos kolegei Daliai Teišerskytei siūlė nerizikuoti imtis televizijos laidos vedėjos vaidmens.
D.Teišerskytė
Dalia Teišerskytė. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Parlamentarė nusprendė atsiklausti Etikos ir procedūros komisijos (EPK) nuomonės, ar nenusižengtų Konstitucinio Teismo išaiškinimui, jei sutiktų tapti televizijos laidos senjorams vedėja.

D.Teišerskytė trečiadienį per komisijos posėdį sakė, kad tapti savaitinės laidos vedėja jai pasiūlė prodiuserė, ketinanti projektą teikti nacionaliniam transliuotojui.

„Tos laidos turinys būtų absoliučiai orus, jokių darbo sutarčių nesudarinėčiau, atlyginimo neimčiau. Jei jūs į tai sureaguosite kaip į šokius ar į dainavimą, aš atsisakysiu, aš nenoriu dėl nieko susitepti, nenoriu pažeisti Seimo statuto reikalavimų“, – sakė D.Teišerskytė.

Dauguma EPK narių parlamentarei siūlė nesutikti, nes bet kokius įsipareigojimus šalia mandato parlamentarams draudžia Konstitucija. Be to, komisijos nariams kilo abejonių ir dėl interesų konflikto, jei Seimo narė imtųsi vesti laidą Lietuvos radijo ir televizijos (LRT), atskaitingos Seimui, eteryje. Parlamentarė yra Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto, kontroliuojančio LRT veiklą, narė.

Parlamentarė sakė atsižvelgsianti į rekomendacijas ir atsisakysianti pasiūlymo, tačiau pridūrė, kad nepaisant to, „ką nusprendė KT, ir tai, ką nusprendė komisija, ir tai, ką nusprendėme mes, leiskite man save kukliai palaikyti išimtimi, visi ir toliau darys tai, ką daro“.

Konstitucinis Teismas vasarį išaiškino, kad Seimo nariams draudžiama bet kokia veikla komercinėse struktūrose, jei ji susijusi su darbo ar užduočių atlikimu. Pasak KT, tokia veikla Seimo nariams draudžiama nepriklausomai nuo to, ar ta veikla nuolatinė, ar epizodinė, ar ji įforminama kokia nors sutartimi, ar ne, ar už ją atlyginama, ar ne, ar ji atliekama darbo Seime, ar laisvalaikio ir atostogų metu.

KT, prašydamas išaiškinti 2004 metų liepos 1 dienos nutarimo nuostatas, kreipėsi Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas, netylant ginčams dėl papildomų parlamentarų užsiėmimų ir dalyvavimo televizijų pramoginiuose projektuose. KT 2004 metų nutarimu Seimo nariams uždraudus papildomą darbinę veiklą, taip pat ir pedagoginę. Pagal Konstituciją, Seimo narys gali užsiimti tik kūrybine veikla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius