Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 19 /11:20

Dalios Grybauskaitės automobilį Čikagoje užpuolė Drąsiaus Kedžio šalininkai

NATO vadovų susitikime Čikagoje dalyvaujanti prezidentė Dalia Grybauskaitė patyrė vietinės lietuvių bendruomenės priešiškumą. Lemonte kelią prezidentės kortežui užtvėrė agresyviai nusiteikusi minia su plakatais, smerkiančiais Lietuvą už tai, kad Laimutei Stankūnaitei grąžino dukrelę.
Protestuotojai Čikagoje bandė sustabdyti Dalios Grybauskaitės automobilį
Protestuotojai Čikagoje bandė sustabdyti Dalios Grybauskaitės automobilį / Youtube.com iliustr.

Incidentas nutiko Dalios Grybauskaitės kortežui išvykstant iš Lemonto lietuvių namų. Ten D.Grybauskaitė buvo susitikusi su JAV lietuvių organizacijų atstovais.

Kaip rašo Youtube.com filmuotą medžiagą išplatinęs asmuo, pasivadinęs Monkroe, prezidentė pasikalbėjo tik su „elitu“, o su įpykusia ir nepatogių klausimų turinčia minia nepanoro pasikalbėti.

Populiariausi protestuotojų plakatai smerkė „Lietuvą, aklą vaikų ašaroms“.

VIDEO: GEDA GRYBAUSKAITE

Apsaugos darbuotojams teko ryžtingai skirstyti minią, kad leistų pravažiuoti diplomatiniam kortežui, kurio priešakyje judėjo apsaugos automobilis su švyturėliais.

Sprendžiant pagal išeivijos žiniasklaidos publikacijas, iš tiesų gali susidaryti įspūdis, kad užsienyje Garliavos istorija pateikiama šiek tiek kitaip nei Lietuvos žiniasklaidoje. 15min.lt jau rašė apie protesto akcijas įvairiose šalyse, kurių organizatoriai tikino norintys „išgelbėti mergaitę“ ir neatiduoti jos mamai.

VIDEO: LR Prezidentės vizitas Lemonte. 2012.05.18

Papildyta 11.20 val. Kaip skelbiama oficialiame pranešime, NATO vadovų susitikime Čikagoje dalyvaujanti Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su JAV lietuvių organizacijų atstovais ir aptarė ekonominę ir politinę padėtį šalyje, strateginius Lietuvos tikslus stiprinant karinį ir energetinį saugumą, lietuviškosios tapatybės išsaugojimo ir užsienio lietuvių įsitraukimo į valstybės gyvenimą klausimus.

„Lietuva atsigauna – auga ekonomika, juda energetikos projektai, turime realias NATO saugumo garantijas – Baltijos šalių gynybos planus, oro policijos misiją. Būtina toliau skatinti pažangą ir stiprinti konkurencingumą, todėl Lietuvai yra reikalingas kiekvienas lietuvis, galintis prisidėti savo žiniomis, idėjomis ir patirtimi", – sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šalies vadovė pakvietė užsienyje gyvenančius lietuvių mokslininkus dalintis žiniomis ir savo pasiekimus įdiegti Lietuvoje.

Prezidentės teigimu, globalėjančiame pasaulyje vis didesniu iššūkiu tampa lietuviškosios tapatybės išsaugojimas, o Jungtinėse Valstijose įsikūrusi lietuvių bendruomenė yra vienas geriausių pavyzdžių, kaip nuoširdžiai puoselėti lietuvybę, išsaugoti stiprų ryšį su tėvyne ir savo darbais padėti Lietuvai.

VIDEO: Prezidentė po susitikimo su "grietinėle" išneria pro užpakalines duris 2012.05.18

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius