Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 30

Dalis bedarbių mokytojų galėtų tapti darželių auklėtojais, mano Gintaras Steponavičius

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius teigia, kad mokytojų perteklių šiuo metu lemia neva neatsakingas ankstesnių Vyriausybių švaistymasis pedagogų diplomais bei demografinė krizė. Jis taip pat sako, kad daliai bedarbių mokytojų bus pasiūlyta tapti darželių auklėtojais.
Ant rankos užmautas mėlynasis sveikatukas vaikams pasakoja, kaip saugiai elgtis su pavojingais daiktais.
Vaikų darželis / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Ministro teigimu, darželiuose vaikų skaičius pastaruoju metu auga – vien nuo šio rudens, lyginant su pernai, darželius galės lankyti per 5 tūkst. daugiau vaikų.

„Daugiau kaip 5 tūkst. ikimokyklinukų, ateisiančių ar jau atėjusių į darželius, leidžia dalį pedagogų, dirbusių iki tol, tarkime, pradinių klasių mokytojais, nukreipti dirbti irgi svarbų pedagoginį darbą – darželio auklėtojais“, – žurnalistams antradienį sakė ministras.

Pasak G.Steponavičiaus, naujos darželių grupės steigiasi tiek didžiuosiuose miestuose, tiek ir kaimiškose vietovėse. „Neabejoju, kad daliai kvalifikuotų pedagogų darbas dar bus pasiūlytas“, – teigė jis.

Ministras taip pabrėžė, kad šiuo metu už valstybės lėšas ruošiama mažiau pedagogų nei prieš keletą metų. „Ankstesnių Vyriausybių metu neatsakingai buvo planuojami valstybės resursai, po 5–6 tūkst. pedagoginės pakraipos diplomų būdavo išduodama kasmet. Mes šitą konvejerį esame sustabdę ir keliskart sumažinome valstybės finansuojamų vietų skaičių ruošiant pedagogus“, – tikino G.Steponavičius.

Antradienį pedagogų darbo klausimą iškėlė ir švietimo darbuotojų profsąjungos. Jos teigia, kad mokinių skaičiui kasmet mažėjant, per mažai rūpinamasi šios tendencijos neatitinkančiu ir augančiu pedagogų ratu – esą 2010–2011 mokslo metais mokinių sumažėjo beveik 25 tūkstančiais, neliko 43 mokyklų, tuo metu mokytojų skaičius išaugo 344.

Be to, rugpjūčio 1 dieną buvo registruota apie 2 tūkst. bedarbių mokytojų. Lietuvos darbo biržos duomenimis, nuo metų pradžios iš viso gauta 250 darbo pasiūlymų pedagogams – 17 proc. mažiau nei prieš metus.

Lietuvoje nedarbas siekia 10,78 procento – šalyje šiuo metu registruota 222,9 tūkst. bedarbių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius