-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 05 11

Dalis buvusio LEU patalpų perduodamos suaugusiųjų švietimo organizacijai

Dalis Vilniaus centre esančių buvusio Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) patalpų perduodamos suaugusiųjų švietimą skatinančiai asociacijai Medardo Čoboto trečiojo amžiaus universitetui. Patalpos asociacijai suteikiamos 10 metų laikotarpiui ir bus skirtos jos veiklai – vyresnio amžiaus žmonių švietimui – vykdyti, rašoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Piketas prieš aukštojo mokslo pertvarką prie LEU
Lietuvos edukologijos universitetas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tokiam Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos siūlymui šiandien pritarė Vyriausybė. Su sprendimu sutinka ir Vilniaus kolegija, kuri taip pat naudojasi buvusio LEU patalpomis.

Perduodamos patalpos, esančios aukštosios mokyklos mokomajame-laboratoriniame korpuse (Studentų g. 39) ir šiuo metu valdomos Vilniaus kolegijos, padės užtikrinti Trečiojo amžiaus universiteto veiklos tęstinumą. Jas numatoma naudoti, organizuojant paskaitas ir seminarus vyresnio amžiaus žmonėms, taip pat konferencijas ir susitikimus su Lietuvos ir užsienio šalių lektoriais. Įrengta infrastruktūra padės klausytojus mokyti naudotis kompiuteriais ir išmaniaisiais įrenginiais, organizuoti įvairius renginius.

Asociacija Medardo Čoboto trečiojo amžiaus universitetas rūpinasi vyresnio amžiaus žmonių geresne socialine integracija į visuomenę, skatina jų produktyvų ir turiningą gyvenimą.

Praeitų metų spalį Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kartu su Sveikatos apsaugos, Kultūros, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijomis bei Nacionaline trečiojo amžiaus universitetų asociacija ir kitomis suinteresuotomis šalimis pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo, formuojant ir įgyvendinant aktyvaus senėjimo ir vyresnio amžiaus asmenų socialinės įtraukties politiką.

Susitarimu siekiama sudaryti sąlygas vyresnio amžiaus asmenims gyventi visavertį asmeninį, visuomeninį, profesinį ir kultūrinį gyvenimą, tobulinti skaitmenines kompetencijas bei gebėjimus naudotis informacinių technologijų teikiamomis galimybėmis ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius